Now Reading:
Na 15. Veliku martinjsku špelanciju u Koprivnici dolaze 52 martinjska biskupa iz cijele Hrvatske – Koren: Ovo je prilika da se vinari s ovog područja dodatno brendiraju
Full Article 2 minutes read

Na 15. Veliku martinjsku špelanciju u Koprivnici dolaze 52 martinjska biskupa iz cijele Hrvatske – Koren: Ovo je prilika da se vinari s ovog područja dodatno brendiraju

U organizaciji Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije u četvrtak je predstavljen program 15. Velike martinjske špelancije koja će se održati 5. studenoga ove godine u 18 sati u prostoru restorana Avalon u Koprivnici.

Pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice Kristina Sočev podsjetila je kako manifestacija posljednje dvije godine nije održana zbog pandemije koronavirusa.

-Dolaze nam 52 martinjska biškupa iz cijele Hrvatske pa će vinoda izgledati impozantno. Uz naše vinare, pridružit će nam se i vinari s područja Virovitičko-podravske županije, kao i brojne udruge, a manifestacija ima i humanitarni karakter. Uz vrhunska vina, posjetitelje i sudionike očekuju i gastronomske delicije za koje je zadužena tvrtka Podravka – rekla je Sočev.

Župan Darko Koren, ujedno i predsjednik županijske Turističke zajednice, pohvalio je suradnju s Virovitičko-podravskom županijom, kao i njihovom Turističkom zajednicom, koja je partner manifestacije, ujedno zahvalivši i Gradu Koprivnici na domaćinstvu te svima ostalima uključenima.

-Naša je županija poznata po njegovanju tradicije i običaja vezanih uz krštenje mošta, a ovo je prilika da se vinari s ovog područja dodatno brendiraju, obzirom da su svojim marljivim i predanim radom osigurali porast kvalitete županijskih vina. Vinska karta našeg prostora se značajno promijenila posljednjih godina i doista se možemo pohvaliti odličnim vinima. Vjerujem da ćemo uz mnoštvo veselja i u optimističnom ozračju proslaviti blagdan sv. Martina – kazao je župan.

Ukupno će na Martinjskoj špelanciji sudjelovati 20 vinara te devet udruga vinara i vinogradara, a donacijom od 50 kuna posjetitelji dobivaju neograničenu degustaciju enogastronomske ponude. Na redovnoj vinodi izabrat će se Veliki meštar martinjskog ceremonijala te će se provesti vinifikacija novih Martinjskih meštri (pripravnika, kandidata i martinjskih meštri).
U glazbeno-zabavnom dijelu programa posjetitelji će uživati u nastupima Dudeka, Cinobera i Presvetlog, KUD-a Gruntovec te Tamburaškog sastava Dangube.

sjever.hr/kckzz.hr
27.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.