Now Reading:
Međimursko veleučilište u Čakovcu ugostilo studente i profesore sa sedam fakulteta – otkrivajući ljepote Međimurja budući stručnjaci pripremaju se za tržište rada
Full Article 4 minutes read

Međimursko veleučilište u Čakovcu ugostilo studente i profesore sa sedam fakulteta – otkrivajući ljepote Međimurja budući stručnjaci pripremaju se za tržište rada

Međimursko veleučilište u Čakovcu i ove je godine partner na dvodnevnoj međunarodnoj znanstveno-stručnoj Studenskoj konferenciji za razvoj ruralnog turizma koja je u četvrtak okupila 15-ak profesora i oko 60 studenata koji će se kroz istraživanje međimurskih turističkih destinacija pripremati za tržište rada, kao budući visokoobrazovani stručnjaci u turizmu, ekonomiji i poslovnoj ekonomiji.

Uz studente sa sedam hrvatskih fakulteta turizma i ekonomije, na Studenskoj su konferenciji sudjelovali i studenti s Fakultete za turizem, Univerze v Mariboru, a prva lokacija koju su studenti i profesori obišli bila je Općina Sveti Juraj na Bregu.

Konferencija se održava već treću godinu u organizaciji Vimal Akademije i njihovog edukacijskog centra u Moslavačkoj Slatini, a na ovogodišnjoj pod nazivom „Edukacija kao ključni faktor održivog i odgovornog razvoja ruralnog područja” studenti i profesori obići će četiri turističke destinacije u Međimurju.

Kako je pojasnio Marko Jurakić iz Vimal Akademije cilj konferencije je da studenti kao budući visokoobrazovani stručnjaci nakon obilaska turističke destinacije naprave analizu, odnosno daju svoj osvrt na destinaciju te iznesu prijedloge za njen budući razvoj.

-Odradit ćemo 4 destinacije, a prva nam je Općina Sveti Juraj na Bregu. Obići ćemo Vinariju Hažić, jedan privatni poduzetnički poduhvat i Terme Sveti Martin, dok nam je četvrta destinacija Grad Čakovec sa svojom Turističkom zajednicom koja nas prati u svemu ovom. Zadatak je da studenti ekonomije, poslovne ekonomije i turizma daju svoj osvrt na destinaciju. Napravit ćemo analizu i radit ćemo osvrt kako su doživjeli destinaciju i kako ju vide u budućnosti. Gledat će ju kao studenti, kao gosti i kao budući visokoobrazovani stručnjaci u turizmu – pojasnio je Jurakić.

Studenti i nastavnici s Međimurskog veleučilišta u Čakovcu rado se uključuju u ovakva događanja i istraživanja što je potvrdio i dekan MEV-a Igor Klopotan.

-Danas i sutra radionice će se održavati i na Međimurskom veleučilištu gdje će studenti s osam fakulteta i veleučilišta udružiti snage i rješavati problemske zadatke. Uz ovu konferenciju, Međimursko veleučilište partner je na još nekoliko međunarodnih znanstvenih konferencija što je dokaz kako intenzivno radimo na daljnjem razvoju znanosti u Čakovcu i Međimurju – rekao je dekan Klopotan.

Jedan od organizatora ovogodišnje konferencije je i Turistička zajednica Međimurske županije, a direktor Rudi Grula naglasio je kako je čovjek ključ uspjeha u turizmu, zbog čega oni puno pažnje posvećuju upravo tom segmentu njegovog razvoja.

-Naše škole, i Srednja škola Prelog i Ekonomska škola u Čakovcu sa svojim odjelom za turizam te naše Međimursko veleučilište puno rade upravo na tome, da privuku kvalitetne učenike i studente i da ih dobro pripreme za svijet rada. Prvi puta u Hrvatskoj na jednom su se mjestu okupili studenti i profesori s osam fakulteta koji imaju katedru za turizam što je sjajan podstrek za sve nas da se još više trudimo u pripremanju mladih za održivi turizam 21. stoljeća – kazao je Grula.

Studenti i profesori obići će primjere dobre prakse, a prva lokacija bila je Općina Sveti Juraj na Bregu koja je u fazi turističkog razvoja i kojoj su potrebne svježe ideje i savjeti kako što bolje razvijati marketing i što snažnije se plasirati na tržište.

-Naša ideja je izgraditi novi turistički centar koji bi objedinjavao razvoj turizma naše Općine i Gornjeg Međimurja. Trenutno imamo 20-ak kuća za odmor, jako puno vinara, restorana, kafića i tu turističku ponudu želimo približiti posjetiteljima – rekao je načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović.

Spomenimo i kako će najbolji studentski radovi biti prezentirani u sklopu Studentske konferencije za razvoj ruralnog turizma 2022. koja će se održati na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu 24. studenog ove godine.

www.sjever.hr
27.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.