Now Reading:
Župan Stričak ugostio sudionike projekta PARTCIPRO i istaknuo važnost sustava civilne zaštite
Full Article 2 minutes read

Župan Stričak ugostio sudionike projekta PARTCIPRO i istaknuo važnost sustava civilne zaštite

Sudionici projekta PARTCIPRO koji se provodi u sklopu Erasmus + programa, volonteri iz naselja Quesite Srl iz Pinerolo iz Italije i Varaždinske županije posjetili su Županijsku palaču u Varaždinu u kojoj su održali radionicu u svrhu osiguravanja vještina i kompetencija potrebnih za rad i volontiranje u civilnoj zaštiti.

Ovaj projekt je inače dio ERASMUS + programa, a sufinanciran je kroz mjeru „Mala partnerstva u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja“.

Projekt je započeo 1. siječnja ove godine i trajati će do završetka 2023. godine.

Ukupni proračun projekta iznosi 60 tisuća eura, a od toga iznosa Varaždinska županija dobiva 30 tisuća.

U sklopu projekta u obuci sudjeluje 12 volontera koji će nakon završenog projekta biti educirani o sustavu civilne zaštite, funkcioniranju sustava ranog upozoravanja kod elementarnih nepogoda i tehničko-tehnoloških nesreća.

Prije samog održavanja radionice, sve prisutne pozdravio je i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak koji ih je tom prilikom upoznao s poviješću naše županije, ali im je i ukazao na važnost sustava civilne zaštite.

-Hrvatska je od svojeg osamostaljenja bila pogođena mnogim krizama, od agresije početkom stvaranja neovisne države, epidemije koronavirusom, suočavanje s migrantskom krizom te mnogim elementarnim nepogodama. U svim tim situacijama pokazalo se koliko je važan dobro organizirani i posloženi sustav civilne zaštite. Ove godine susreli smo se s ratom u Ukrajini iz koje je i u našu županiju došao veliki broj raseljenih osoba, a prije nekoliko mjeseci na našem području dogodila se strašna prometna nesreća u kojoj je svoje živote izgubilo dvanaest poljskih državljana. Kod tih situacija sve naše žurne službe pokazale su se spremne da pravovremeno reagiraju, izađu u susret i pomognu onima kojima je to bilo najpotrebnije – rekao je župan te pohvalio realizaciju ovog projekta i sudjelovanje Varaždinske županije u njemu.

Uz župana predstavljanju projekta nazočili su i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Darko Majhen, pomoćnik pročelnika za komunalno gospodarstvo, drugostupanjski upravni postupak i civilnu zaštitu u Upravnom odjelu za gospodarstvo i europske poslove, Željko Nađ, županijski vatrogasni zapovjednik te Sandra Mintas, ravnateljica GDCK-a Varaždin.

www.sjever.hr
26.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.