Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Ni danas neće biti posve stabilno, a ujutro budite posebno oprezni zbog magle!
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Ni danas neće biti posve stabilno, a ujutro budite posebno oprezni zbog magle!

magla

Magla će, prema svemu sudeći, obilježiti jutra u nastavku ovoga tjedna, stoga vas pozivamo na dodatan oprez u prometu – kud god da se uputite, bolje malo (ili malo više) zakasniti, nego uopće ne stići.

Prema najavama iz DHMZ-a, danas će u unutrašnjosti i na dijelu sjevernog Jadrana u prvom dijelu dana biti niskih oblaka i magle. Potom sunčanije, ali ne i posve stabilno, pa mjestimice može pasti malo kiše, ponajprije u sjevernijim predjelima unutrašnjosti. U Dalmaciji većinom sunčano i suho.
Vjetar uglavnom slab, u Dalmaciji i umjeren sjeverozapadni, uz obalu popodne i jugozapadni.

Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 12, na moru od 13 do 17 °C. Najviša dnevna između 17 i 22, u Dalmaciji i do 25 °C.

Biometeorološka prognoza za srijedu

Biometeorološke prilike ne bi trebale značajnije utjecati na meteoropate i kronične bolesnike u cijeloj zemlji. U jutarnjim i prijepodnevnim satima, zbog magle u unutrašnjosti zemlje bolesnike s respiratornim bolestima upozoravamo da se adekvatno zaštite.

Tijekom dana, uz sunčana razdoblja, mnogi će osjetiti poboljšanje općeg stanja. Temperature će biti ugodne, pa lagane šetnje mogu pridonijeti dobrom raspoloženju i primjerenoj koncentraciji. Na Jadranu će biometeorološke prilike biti povoljne.

sjever.hr/DHMZ
26.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.