Now Reading:
Skrivili prometne nesreće pa pobjegli! Jedan se vozač zabio u parkirani automobil, drugi pokupio polubranik na pruzi
Full Article 2 minutes read

Skrivili prometne nesreće pa pobjegli! Jedan se vozač zabio u parkirani automobil, drugi pokupio polubranik na pruzi

Kako su izvijestili iz Policijske uprave koprivničko – križevačke, u protekla 24 sata zabilježene su dvije prometne nesreće s materijalnom štetom, a u kojima su sudionici napustili mjesto događaja.

Naime, oko 8.50 sati, u Koprivnici u Magdalenskoj ulici 70-godišnji vozač je upravljao osobnim automobilom Kia koprivničke registarske oznake u smjeru Goričke ulice. Zbog nepropisnog kretanja vozilom je prešao preko rubnog kamena i udario u parkirani osobni automobil Ford. Nakon što je prouzročio prometnu nesreću vozač je vozilom napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

Također, oko 17.05 sati, u Koprivnici u Pavelinskoj ulici na prijelazu ceste preko željezničke pruge nepoznati vozač je nepoznatim vozilom udario u spušteni polubranik i slomio ga te napustio mjesto događaja. Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje.

Iz policije podsjećaju kako su sudionici prometne nesreće, u kojoj je uzrokovana samo materijalna šteta na vozilima, dužni ukoliko je to moguće, odmah ukloniti vozila s kolnika, omogućiti nesmetano odvijanje prometa, popuniti i potpisati Europsko izvješće o nesreći ili na drugi način razmijeniti osobne podatke i podatke o vozilima.

Vozači ne smiju napustiti mjesto prometne nesreće dok nisu popunili i potpisali Europsko izvješće ili na drugi način razmijenili osobne podatke i podatke o vozilima. Ukoliko kod prometne nesreće s materijalnom štetom na mjestu nesreće nema vlasnika vozila ili vlasnika druge oštećene stvari, vozač je dužan vlasniku vozila ili druge oštećene stvari ostaviti podatke o sebi i vozilu kojim je uzrokovao prometnu nesreću – upozoravaju iz policije.

www.sjever.hr
26.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.