Now Reading:
PESIMIZAM U HRVATSKOJ NE JENJAVA: U vrhu problema kriminal, visoke cijene i niske plaće, a evo tko su najpopularniji političari
Full Article 2 minutes read

PESIMIZAM U HRVATSKOJ NE JENJAVA: U vrhu problema kriminal, visoke cijene i niske plaće, a evo tko su najpopularniji političari

U sinoćnjem Dnevniku Nove TV predstavljeni su rezultati redovitog mjesečnog istraživanja Crobarometra koji pokazuje kako 75 posto građana misli da zemlja ide u lošem smjeru. Pesimizam među Hrvatima ne jenjava, pa su tako u samom vrhu problema koje su ispitanici izdvojili kriminal, visoke cijene i životni standard.

Jedna od glavnih tema u listopadu bila je Ina i energetska politika, kao i novi sustav odvajanja otpada u Zagrebu.

Vodeća stranka u listopadu i dalje je HDZ koji ima potporu od 28,4 posto birača, a SDP je kao i prošlog mjeseca na drugom mjestu s potporom od 12,7 posto. Na trećem mjestu je MOST s 8,9 posto, a Možemo ima 7,9 posto podrške. Blagi rast drugi mjeseci zaredom bilježi Domovinski pokret koji ima 6,2 posto podrške.

Hrvatska stranka umirovljenika je na 3,6 posto, IDS 2,9 posto, HNS, 2,1%, Fokus na 1,9 posto, HSS 1,7 posto, a Ključ Hrvatske na 1,5 posto, donosi dnevnik.hr.

Rad Vlade ne podržava 66 posto birača, dok je potpora predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću stabilna – 40 posto ispitanika uglavnom odobrava njegov rad.

On je i prvi po pozitivnom dojmu kod ispitanika. Pozitivno mišljenje o Milanoviću ima 50 posto ispitanih, a na drugom mjestu je Božo Petrov s 40 posto pozitivnog dojma. Treći je Tomislav Tomašević s 39 posto, a slijedi Ivan Penava s 37 posto. Na petom mjestu je premijer Andrej Plenković o kojem pozitivno mišljenje ima 36 posto ispitanika.

Najvažnije institucije u državi u listopadu su prilično slabo ocijenjene. Slabu trojku jedini ima predsjednik Milanović, a Vlada i Sabor i dalje imaju dvojke.

Kao najveće probleme u zemlji građani ističu korupciju i kriminal, visoke cijene i inflaciju, gospodarstvo, životni standard i niske plaće.

www.sjever.hr / dnevnik.hr
26.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.