Now Reading:
ISKORAK U ZDRAVSTVU Otvoren Centar za sistematske preglede Doma zdravlja Zagreb – kompletan pregled za svega tri sata
Full Article 2 minutes read

ISKORAK U ZDRAVSTVU Otvoren Centar za sistematske preglede Doma zdravlja Zagreb – kompletan pregled za svega tri sata

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, zajedno sa zamjenicima Danijelom Dolenec i Lukom Korlaetom, otvorio je u utorak novi Centar za sistematske preglede u sklopu Doma zdravlja – Centar u Martićevoj ulici.

Novi Centar sastoji se od pet radnih prostorija za preglede, čekaonice te tri prostorije za djelatnike. 

Gradonačelnik je istaknuo kako je cilj Gradske uprave da zdravstvene ustanove naprave iskorak i konkuriraju privatnim ustanovama u pružanju usluga sistematskog pregleda.
-Zaista je impresivno da se unutar tri sata može obaviti cjeloviti sistematski pregled na jednome mjestu. Vjerujem da će i drugi domovi zdravlja slijediti ovaj primjer jer nam je u interesu što više jačati primarnu zdravstvenu zaštitu te da građani dobiju kvalitetnu uslugu koju mogu obaviti bez puno hodanja – istaknuo je.

Također je naglasio da je unutar Centra smješteno Savjetovalište za prehranu Grada Zagreba koje je namijenjeno svim osobama bez obzira na dob, spol i dijagnozu.
-Poremećaji s prehranom su sve prisutniji u društvu, a Grad već dugi niz godina pomaže građanima u usvajanju zdravih prehrambenih navika i njihovom utjecaju na zdravlje. Usluge Savjetovališta su za korisnike potpuno besplatne i financirane su od strane Grada i Doma zdravlja Zagreb – Centar – rekao je Tomašević.

U Centru su na puno radno vrijeme zaposlene dvije osobe, jedna medicinska sestra i jedan administrator, dok su liječnici specijalisti zaposlenici Doma zdravlja Zagreb-Centra. Centar za sada radi u jutarnjoj smjeni, dok je plan uvesti i drugu smjenu kako bi usluge bile što dostupnije građanima i ustanovama. Usluge Savjetovalište za prehranu dostupne su građanima svakog radnog dana od 7 do 20 sati. 

Ovisno o dobi i spolu pregledi se sastoje od odgovarajućih laboratorijskih pretraga, pretraga ultrazvukom (trbušni organi i dojke), nalaza EKG-a, spirometrije, mjerenja vitalnih parametara, ginekološkog pregleda te završnog pregleda. 

Centar za sistematske preglede započeo je s pregledima u ponedjeljak te se građani mogu naručiti telefonskim putem (01/4897-601) ili putem web stranica Doma zdravlja – Centar na sljedećoj poveznici: https://dzz-centar.hr/savjetovalista/savjetovaliste-za-prehranu/

sjever.hr/zagreb.hr
26.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.