Now Reading:
Državni tajnik Tušek najavio: Zagorskim poljoprivrednicima, poduzetnicima i jedinicama lokalne samouprave na raspolaganju će biti više od 65 milijuna kuna
Full Article 2 minutes read

Državni tajnik Tušek najavio: Zagorskim poljoprivrednicima, poduzetnicima i jedinicama lokalne samouprave na raspolaganju će biti više od 65 milijuna kuna

Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek u Poduzetničkom inkubatoru Krapinsko-zagorske županije sudjelovao je na konferenciji „Poljoprivreda i ruralni razvoj Zagorja – strategije, inovacije i održivost” gdje je najavio kako će zagorskim poljoprivrednicima, poduzetnicima i jedinicama lokalne samouprave u narednih pet godina na raspolaganju biti značajna sredstva iz raznih fondova Ministarstva, čak 65 milijuna kuna.

-Ministarstvo poljoprivrede, kao što je bilo istaknuto na ovoj konferenciji, izuzetno brine o razvoju svih ruralnih područja, pa tako i ruralnih područja sjeverozapadne Hrvatske. Na području Krapinsko-zagorske županije, dosad, u mandatu ove Vlade isplaćeno je gotovo milijardu kuna iz fondova kojima upravlja Ministarstvo poljoprivrede. Uz to, isplaćena su znatna sredstva kako bi se ublažile posljedice koronakrize i rata u Ukrajini – pojasnio je Tušek.

U fokusu konferencije bile su lokalne akcijske grupe koje kao nevladine udruge daju značajan doprinos ruralnom razvoju na svom području, a djelovanje LAG-ova na području Zagorja pohvalio je i sam državni tajnik Tušek.

-Konferencija je bila prigoda za razgovor o tome na koji ćemo način podržati lokalne akcijske grupe. Mogu sa zadovoljstvom reći da su LAG-ovi s područja sjeverozapadne Hrvatske vrlo aktivni, agilni i komunikativni kada govorimo o suradnji i inicijativama koje dolaze s lokalne razine. Upravo model poticanja i kreiranja politika te strategija s lokalne sredine, odozdo prema gore je ključ ovakvog funkcioniranja – rekao je Tušek.

Posebno je naglasio kako LAG Zeleni bregi završava svoju strategiju za buduće razdoblje u kojem ga očekuje duplo više financijskih sredstava nego u prošlom.

-Dosad, na području Krapinsko-zagorske županije ugovorili smo gotovo 30 milijuna kuna, a više od 65 milijuna kuna očekuje ih u narednih pet godina. Vjerujem da će poljoprivrednici, poduzetnici i jedinice lokalne samouprave koristiti ova sredstva – zaključio je Tušek.

www.sjever.hr
26.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.