Now Reading:
Uskoro kvalitetniji uvjeti za provođenje javnozdravstvenih programa u Međimurju: uređuje se zgrada Zavoda za javno zdravstvo
Full Article 1 minutes read

Uskoro kvalitetniji uvjeti za provođenje javnozdravstvenih programa u Međimurju: uređuje se zgrada Zavoda za javno zdravstvo

Kako bi se kroz svoje djelatnosti još snažnije uključili u unaprjeđivanje zdravlja i sigurnost stanovništva Međimurske županije, pokrenut je projekt rekonstrukcije Zavoda za javno zdravstvo.

U tijeku su završni građevinski radovi, a do kraja godine se očekuje opremanje prostora. Uz to, postavit će se fotonaponska elektrana i dizalica topline zahvaljujući kojima će se značajno smanjiti troškovi energenata, a konačni cilj je energetska neovisnost cijele zgrade.

Kako je na svojem profilu na društvenoj mreži napisao župan Matija Posavec, dogradnjom i adaptacijom zgrade Zavod će dobiti prijeko potrebne prostorije za rad Djelatnosti za zaštitu mentalnog zdravlja, mikrobiološke laboratorije, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti koja do sada nije imala svoj prostor te će se proširiti Djelatnost za javno zdravstvo i promicanje zdravlja.

-Uredit će se učionica za rad s malim grupama, a svojim aktivnostima, brojnim preventivnim programima i projektima Zavod će i dalje nastojati promicati zdrave navike, pratiti zdravstveno stanje i unaprjeđivati zdravlje stanovnika Međimurja, napisao je župan Posavec.

sjever.hr/fb- m.posavec
25.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.