Now Reading:
U OŠ Štefanje obnovljena rasvjetna tijela – Župan Marušić: Važna nam je energetska ušteda, ali najvažnije je da naša djeca imaju što kvalitetnije uvjete za obrazovanje
Full Article 2 minutes read

U OŠ Štefanje obnovljena rasvjetna tijela – Župan Marušić: Važna nam je energetska ušteda, ali najvažnije je da naša djeca imaju što kvalitetnije uvjete za obrazovanje

U Osnovnoj školi Štefanje uspješno je provedena obnova rasvjetnih tijela, a projekt u vrijednosti 214 tisuća kuna vlastitim je sredstvima financirao osnivač škole, Bjelovarsko – bilogorska županije. U nužnost i opravdanost ulaganja uvjerio se i bjelovarsko – bilogorski župan, Marko Marušić koji je školu posjetio zajedno s općinskim načelnikom Silvestrom Štefovićem i pročelnicom županijskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti i obrazovanje Andreom Prugovečki Klepac.

Stara rasvjeta predstavljala je opasnost za učenike i nastavnike, istaknula je ravnateljica škole Vesna Pavlinec-Kolarić predstavljajući projekt.

– Rasvjetna tijela su bila stara oko 55 godina i zbog svoje dotrajalosti su bila opasna za naše učenike. I zahvaljujući našem osnivaču, Bjelovarsko – bilogorskoj županiji, zamijenili smo rasvjetna tijela u svakoj prostoriji škole. Stare i energetski neučinkovite lampe smo zamijenili novim LED lampama i to će nam smanjiti trošak električne energije, što je u današnjem vremenu jako važno – istaknula je ravnateljica zahvalivši županu na podršci i razumijevanju.

Zadovoljan viđenim župan Marušić zahvalio je svima koji su doprinijeli realizaciji ovog projekta.

– Naravno da nam je važna energetska ušteda, ali nam je još bitnije da naša djeca imaju što kvalitetnije uvjete za školovanje i zato mi je izuzetno drago da smo financirali ovaj projekt kako bi omogućili što kvalitetniju nastavu našim učenicima – poručio je župan Marušić i dodao da Županija tu neće stati. U planu za iduću godinu već su i ulaganja u Područnu školu u Lamincu gdje se planira zamjena dotrajale stolarije. To će biti stavka u proračunu za 2023. godinu.

www.sjever.hr
25.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.