Now Reading:
U Općini Bedekovčina u tri mjeseca rođeno 19 beba – načelnik Ban roditeljima novorođenih uručio prigodne poklone
Full Article 2 minutes read

U Općini Bedekovčina u tri mjeseca rođeno 19 beba – načelnik Ban roditeljima novorođenih uručio prigodne poklone

U Općini Bedekovčina od srpnja do rujne ove godine rođeno je 19 beba, a načelnik Darko Ban u ponedjeljak je održan prijem za roditelje novorođenčadi kako bi im uručio prigodne poklone.

Općina inače na razne načine nastoji pomoći obiteljima s djecom, kao i u obrazovanju mladih, pa tako financira punu cijenu školske kuhinje za djecu slabijeg imovinskog stanja, a u suradnji s Krapinsko-zagorskom županijom sufinancira i nabavu radnih bilježnica za obavezne i izborne predmete. Općina u cijelosti financira i nabavu radnog materijala za tehničku kulturu, likovne mape i geografske atlase te osigurava učeničke, studentske i sportske stipendije.

Za novorođenu djecu Općina osigurava financijska sredstva u iznosu od 1.500 kuna za prvo novorođeno dijete, 2.000 kuna za drugo novorođeno dijete, za treće i četvrto novorođeno dijete dodjeljuje 2.500 kuna, a za svako peto i sljedeće novorođeno dijete 5.500 kuna.

Na prijemu u ponedjeljak prisustvovali su roditelji 19-ero novorođene djece, 11 djevojčica i 8 dječaka koje je načelnik darivao, a dobili su i brojne stručne savjete vezane uz dojenje i dohranu. Naime, patronažna sestra Andrea Križnik održala je predavanje o prvim godinama života.

Na svečanom prijemu novorođene djece sudjelovala je Općinska knjižnica i čitaonica Bedekovčina s projektom “Bebe čitaju” s ciljem poticanja čitanja djeci od najranije dobi. Riječ je o projektu kojeg je knjižnica pokrenula uz podršku Općine, a svakom novorođenom djetetu uručuje se poklon paket koji sadrži slikovnicu kartonskih stranica namijenjenu bebama od 0-3 godine.

Ovom inicijativom Općina i knjižnica nastoje potaknuti afirmativan odnos djece i roditelja prema knjizi i čitanju, te podići svijest o važnosti glasnog čitanja u razvoju kognitivnih vještina i emocionalnog razvoja djeteta.

www.sjever.hr / FB Općina Bedekovčina
25.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.