Now Reading:
Napadač iz Kloštar Ivanića je Ivan Benko – Policija ga traži i zbog pokušaja ubojstva u Sesvetama
Full Article 3 minutes read

Napadač iz Kloštar Ivanića je Ivan Benko – Policija ga traži i zbog pokušaja ubojstva u Sesvetama

Kako su izvijestili iz Policijska uprave zagrebačke, prije pet dana, 19. listopada oko 2:30 nepoznati počinitelj došao je na adresu u Sobačanima, prišao ulaznim vratima kuće te iz vatrenog oružja ispalio jedan hitac u smjeru 70-godišnjaka te ga ozlijedio u predjelu noge. Ozlijeđeni muškarac pronađen je sljedećeg dana u jutarnjima satima.

U svezu s tim događajem povezuju još dva događaja, što je utvrđeno tijekom kriminalističkog istraživanja.

– Jedan od događaja koji je povezan s tim dogodio se u petak, 14. listopada u jutarnjim satima na području Kloštar Ivanića u mjestu Sobočani u Ulici v plavem trnacu, kada je nepoznati počinitelj provalio u kuću vlasništvo 70-godišnjaka. Iz kuće su tada otuđene dvije lovačke puške s pripadajućim streljivom.

A potom u noći između 15. i 16. listopada, na istoj adresi, nepoznati je počinitelj otuđio osobni automobil marke Fiat Punto vlasništvo istog 70-godišnjaka. Za muškarcem, koji se dovodi u vezu s ovim događajem, intenzivna je potraga te s obzirom na navedena kaznena djela.

– Građane savjetujemo da obrate pozornost na nepoznate osobe i svako sumnjivo ponašanje u svojoj blizini. Također, savjetujemo da se ne približavate niti ostvarujete kontakt zbog vlastite sigurnosti i u takvim slučajevima zatražite intervenciju policije na 192 – objavili su iz policije.

24sata neslužbeno doznaje da je napadač za kojim policija traga Ivan Benko, za kojim već nekoliko tjedana traje potraga zbog pokušaja ubojstva muškarca u Sesvetama.

Podsjetimo, 5. listopada Benko je zapalio osobni automobil i ispalio više hitaca prema 56-godišnjaku, kojem je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Dubrava. Od tada traje potraga za njim.

– Muškarac (53) došao je oko 3.15 sati u Novoselsku te je lakozapaljivom tekućinom polio parkirani Audi osječkih registracija u vlasništvu 28-godišnjakinje. Njega je uočio član obitelji djevojke te je izašao iz kuće kako bi spriječio požar na autu – napisali su iz policije. No prije nego što ga je zapalio Benko je, sumnjaju, ispalio nekoliko hitaca u 56-godišnjaka te ga pogodio u tijelo i udove. Pobjegao je, a policajci su nakon dojave odmah dobili njegove podatke i fotografiju preko internog sustava. Koliko je opasan govori i činjenica da ga love i specijalci ATJ Lučko koji su cijelu noć proveli češljajući ulice i dvorišta. Bili su to isti oni koji su nedavno u Karlovcu priveli razjarenog muškarca koji je ubio bratića i ranio susjeda, piše 24sata.hr.

Kako nadalje pišu, ispred iste kuće već je u kolovozu gorio automobil i zasad nije poznato ima li to veze upravo s Benkom. Sumnju na to daje činjenica da je po cijelim Sesvetama, ali i ostalim dijelovima istoka Zagreba i županije najmanje mjesec dana stoji privatna tjeralica upravo za Benkom.

Foto: MUP

www.sjever.hr / www.24sata.hr
25.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.