Now Reading:
Ludbreškim „Pajdašicama” srebrna plaketa Hrvatskog sabora kulture
Full Article 1 minutes read

Ludbreškim „Pajdašicama” srebrna plaketa Hrvatskog sabora kulture

Koprivnica je ove nedjelju, 23. listopada ugostila 16 pjevačkih skupina iz 9 hrvatskih županija na 19. Susretu hrvatskih malih vokalnih sastava.

Hrvatski sabor kulture i Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije okupili su preko 200 najboljih glazbenika iz cijele Hrvatske na tradicionalnoj godišnjoj manifestaciji koja se održala u dva dijela u dvorani Domoljub u Koprivnici.

Nastupale su skupine u kategoriji izvorne pučke glazbe te mali folklorni sastavi i sastavi slobodnih stilova i žanrova među kojima su bile i ludbreške ‘Pajdašice’.
Izvele su tri pjesme – Koj za kolo, Dobri denek i Kad snašice v krčmu zajdu.

Stručno povjerenstvo u sastavu Tomislav Habulin, Irena Miholić i Zdravko Šljivac, ocijenilo je nastupe te su Pajdašice izvedenim programom svoju bogatu kolekciju priznanja obogatile još jednom srebrnom plaketom Hrvatskog sabora kulture. Za “Pajdašice su nastupile Stela Pavetić, Ana Katalenić, Brankica Pivac, Mirjana Horvatić, Ivana Jalšić Kolak, Irena Frančić, Maša Horvat, Andreja Horvat Ročkar, Davorka Maljak i Doroteja Novak, pod vodstvom prof. Zdenke Knapić.

sjever.hr/ludbreg.hr
25.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.