Now Reading:
LAG Zeleni bregi KZŽ raspisao novi natječaj za mala poljoprivredna gospodarstva – na raspolaganju gotovo milijun kuna!
Full Article 2 minutes read

LAG Zeleni bregi KZŽ raspisao novi natječaj za mala poljoprivredna gospodarstva – na raspolaganju gotovo milijun kuna!

LAG Zeleni bregi raspisao je VI. natječaj za Tip operacije 1.1.2. „Unapređenje poslovne konkurentnosti malih poljoprivrednih gospodarstava“.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava ovog LAG Natječaja iznosi 120.000,00 EUR, odnosno 918.872,00 HRK, a visina potpore po projektu iznosi 15.000,00 EUR, odnosno 112.734,00 HRK. Potpora se isplaćuje u dva jednaka dijela, prva rata nakon dobivanja odluke o odabiru, a druga nakon provedenih aktivnosti.

Predmet ovog natječaja je potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava za nositelje projekata koji imaju sjedište/prebivalište na području LAG-a „Zeleni bregi.

Ova operacija pruža pomoć malim potencijalno održivim farmama koje su orijentirane na tržišnu proizvodnju u skladu sa zahtjevima koje postavlja tržište, ali im nedostaju glavni resursi. Na taj način će se pomoći takvim gospodarstvima u prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju da postanu gospodarski održivi, što je preduvjet za postizanje konkurentnosti u poljoprivrednom sektoru.

Pitanja s jasno naznačenom referencom na ovaj natječaj moguće je poslati od dana objave natječaja do najkasnije 15 dana prije isteka roka za podnošenja prijave projekata isključivo putem e-pošte na adresu: lag.zelenibregi@gmail.com.

Informativne radionice za potencijalne prijavitelje održat će se 26. listopada 2022. godine u 18:00 sati u Oroslavju, Mokrice 89, (novouređeni prostor iznad Društvenog doma Mokrice) te 03. studenog 2022. godine u 18:00 sati na adresi, Centar za prirodu Zagorje (Radoboj 35), Radoboj.

Tekst LAG Natječaja kao i ostalu prateću dokumentaciju pronaći ćete OVDJE

sjever.hr/poduzetnickicentar-kzz.hr
25.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.