Now Reading:
Župan Kolar na WBAF kongresu: Cilj je da Krapinsko-zagorska županija postane prava start-up bajka na dlanu
Full Article 2 minutes read

Župan Kolar na WBAF kongresu: Cilj je da Krapinsko-zagorska županija postane prava start-up bajka na dlanu

Godišnji kongres svjetskog investicijskog foruma poslovnih anđela (WBAF) održava se u kongresnom centru Nirvana Cosmopolitan u turskoj Antalyi, a hrvatsku delegaciju predvodi župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, predsjednik Upravnog odbora WBAF Hrvatska.

Hrvatska delegacija od ponedjeljka do srijede sudjelovat će na brojnim predavanjima i panelima u organizaciji WBAF-a, a na temu digitalne transformacije post-pandemijskih ekonomskih ekosustava.

Prvog dana kongresa, župan Kolar sastao se s veleposlanikom Republike Hrvatske u Turskoj, NJ/E Hrvojem Cvitanovićem.

Tijekom sastanka, Njegova Ekselencija i župan Kolar razgovarali su o suradnji pokrajine Antalye i Krapinsko – zagorske županije u području jačanja gospodarskih odnosa, bilateralnih odnosa i razmjene znanja i iskustva u segmentu turističkog razvoja.

Njegova Ekselencija naglasila je da u svjetlu vrlo intenzivne bilateralne razmjene i gospodarskih odnosa dvije zemlje, Turske i Hrvatske, postoji vrlo snažan temelj za nadgradnju. U tom svjetlu, županu Kolaru prezentirana je mogućnost sudjelovanja na turističkom sajmu Endless discoveries koji će biti održan od 8. do 10. prosinca ove godine.

Župan Kolar tom je prilikom predstavio rad ureda WBAF Hrvatska, koji se u posljednje tri godine pozicionirao kao vrijedan partner startupova i investitora otvarajući vrata svjetske scene rizičnog kapitala.

-Na dosadašnjim kongresima, Hrvatsku su predstavljali startupovi koji su na Global Fundraising Stage ostvarili zavidne rezultate. Tako je u 2020. godini hrvatski startup Identyum odabran za primanje investicije i započeo je pregovore. Ove godine, na pozornici nastupa Silver monitor – s tehnologijama u sektoru zdravstvene industrije. Godišnji kongres WBAF-a odlična je prilika za otvoren razgovor, umrežavanje i sklapanje partnerstava, stoga Krapinsko-zagorska županija i dalje nastavlja s intenzivnim aktivnostima unutar ove mreže kako bi postala prava start-up bajka na dlanu – rekao je Kolar.

www.sjever.hr
24.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.