Now Reading:
Zagrebačka županija upriličila prijem za svoje vatrogasne olimpijce – Tomljenović: Svaka kuna uložena u vatrogastvo višestruko nam se vraća
Full Article 2 minutes read

Zagrebačka županija upriličila prijem za svoje vatrogasne olimpijce – Tomljenović: Svaka kuna uložena u vatrogastvo višestruko nam se vraća

Nakon što je šest ekipa dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Zagrebačke županije ostvarilo zapažene rezultate ovog srpnja na takozvanoj Vatrogasnoj olimpijadi održanoj u slovenskom Celju, Zagrebačka županija je za njih i vatrogasne suce organizirala svečani prijem u Križu.

Zamjenik župana Damir Tomljenović čestitao im je na sjajnim rezultatima – naime, prvo mjesto i olimpijsko zlato osvojila je velikogorička ženska ekipa DVD-a Ribnica u „A“ kategoriji, dok je DVD Razljev zauzeo peto, DVD Deanovec sedmo, a DVD Andrilovec 42. mjesto u muškoj „A“ kategoriji. U kategoriji mladeži (mješovita ekipa) 7. mjesto zauzeo je DVD Ribnica, dok je 9. mjesto u ženskoj konkurenciji mladeži zauzeo DVD Ostrna.

-Svaka kuna uložena u vatrogastvo višestruko nam se vraća – rekao je Tomljenović istaknuvši da je Zagrebačka županija samo ove godine u vatrogastvo uložila više od 4,5 milijuna kuna.

-Osim tog kontinuiranog ulaganja, pomogli smo i našim dobrovoljnim vatrogascima da se adekvatno opreme za nastup na ovom vatrogasnom natjecanju, a oni su nam se najljepše zahvalili ovim sjajnim rezultatima – rekao je Tomljenović.

-Ovakav veliki uspjeh naših ekipa dodatni je poticaj svim budućim generacijama da se priključe lokalnim dobrovoljnim vatrogasnim društvima, te se na taj način obnavljaju naša društva – izjavio je Nikola Rnjak, izaslanik predsjednika Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije, te zahvalio Zagrebačkoj županiji na opremanju svih šest ekipa koje su sudjelovale na Vatrogasnoj olimpijadi s ukupno 120.000 kuna.

sjever.hr/zagrebacka-zupanija.hr
24.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.