Now Reading:
Općina Trnovec Bartolovečki za sanaciju poljskih puteva izdvojila 60.000 kuna – radovi se nastavljaju i iduće godine
Full Article 2 minutes read

Općina Trnovec Bartolovečki za sanaciju poljskih puteva izdvojila 60.000 kuna – radovi se nastavljaju i iduće godine

Radovi na realizaciji velikog broja projekata i investicija u Općini Trnovec Bartolovečki u punom su jeku, a ove su godine, između ostalog, izdvojena značajna sredstva za sanaciju poljskih puteva koje koriste lokalni OPG-ovi. Općina je iz svog proračuna za sanaciju oko 1,8 kilometara poljskih puteva izdvojila 60.000 kuna, a s daljnjom sanacijom, najavila je načelnica Verica Vitković, nastavljaju i iduće godine.

Kako je objasnila načelnica Vitković, radi se o poljskim putevima koje koriste lokalni OPG-ovci, a kako bi sa svojim kombajnima i traktorima mogli lakše proći i kvalitetnije obavljati posao, Općina je uložila sredstva za njihovu sanaciju i proširenje.

-Općina je ove godine sanirala poljske puteve na području naselja Šemovec i Zamlaka ukupne dužine oko 1,8 kilometara ugovorene vrijednosti 60.000 kuna. U te radove spada i širenje poljskih puteva prema katastru na 4-4,5 metra s navozom građevnog materijala kako bi kombajni i traktori mogli lakše proći – rekla je načelnica Vitković.

Naime, na tom je području bilo graba u kojima se nakupljala voda, a nakon sanacije ovih puteva, OPG-ovcima je omogućen lakši pristup njihovim zemljištima.

-U proračunu za 2023. predvidjet ćemo opet određena sredstava kako bi se i ostali putevi na području naše općine sanirali na ovaj i sličan način – zaključila je Vitković.

www.sjever.hr
24.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.