Now Reading:
I dalje negativni trendovi u prometu u Koprivničko-križevačkoj županiji – i županu Korenu prezentirana moguća rješenja problema
Full Article 2 minutes read

I dalje negativni trendovi u prometu u Koprivničko-križevačkoj županiji – i županu Korenu prezentirana moguća rješenja problema

U prostorijama Županijske uprave u ponedjeljak je održana 50. sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije, koju je vodio predsjednik Savjeta Stjepan Peršin.

Sjednici su prisustvovali i župan Darko Koren te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Marijan Štimac i viši savjetnik Tomislav Teskera, a župan je tom prilikom članovima Savjeta zahvalio na predanom radu i doprinosu sigurnosti građana u prometu.

Damir Jančijev iz Policijske uprave koprivničko-križevačke okupljenima je predstavio informacije o stanju sigurnosti u prometu za prvih devet mjeseci ove godine, gdje je istaknuto kako se i dalje bilježe negativni trendovi u svim segmentima prometa na cestama na području županije (povećan broj prometnih nesreća, povećan broj smrtnih ishoda u nesrećama, teško stradalih osoba, materijalne štete…).

Istaknuto je kako je potrebno višegodišnje praćenje relevantnih faktora koji utječu na sigurnost prometa na cestama, kako bi slika o stanju sigurnosti bila što realnija, a govorilo se i o nekoliko problematičnih točaka u prometu i mogućim rješenjima, kao i o postavljanju nadzornih kamera.

Zatim je Davor Bobičanec iz Hrvatskih cesta predstavio informacije o radovima i projektima na državnim cestama i prijelazima, kako u ovoj, tako i u sljedećoj godini. Od projekata govorio je sanaciji nadvožnjaka preko željezničke pruge kod Koprivnice, rotora u Križevcima, projektiranju nadvožnjaka između Virja i Đurđevca te raskršću Križevačka-Zagrebačka u Koprivnici.

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Dragutin Guzalić govorio je o projektima iz nadležnosti ŽUC-a te naglasio kako će se u ovoj godini uložiti 12 milijuna kuna u pojačano održavanje, kroz 16 projekata. Također je spomenuo projekte u sklopu aglomeracija na mnogim cestama.

sjever.hr/kckzz.hr
24.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.