Now Reading:
KRIZA UZIMA DANAK Varaždinci će na grobove svojih najmilijih ove godine položiti nešto siromašnije aranžmane – evo kako se kreću cijene
Full Article 2 minutes read

KRIZA UZIMA DANAK Varaždinci će na grobove svojih najmilijih ove godine položiti nešto siromašnije aranžmane – evo kako se kreću cijene

Bliži se blagdan Svih svetih, dan kad se prisjećamo svojih najmilijih koji više nisu s nama. Ususret prvog dana mjeseca studenog stvaraju se gužve na grobljima, pale se na tisuće lampaša, a mnogi vlasnici grobnica međusobno ‘vode borbu’ tko će imati veći i ljepši aranžman.

No, izgleda kako će ove godine oni biti nešto skromniji. Provjerili smo kako se kreću cijene aranžmana na varaždinskom ‘cvjetnom’ trgu, poznatijem kao Banus plac gdje nam je ljubazna prodavačica cvijeća rekla kako se povećani troškovi života itekako osjete kod kupaca.

-Kažeš mu 50 kuna, pita može li za 40 – rekla nam je.

Na njenom se štandu cijene kreću od 60 kuna pa nadalje za svilene aranžmane, a od 70 kuna naviše za one suhe. Najtraženiji, ali i najskuplji su oni sa svježim cvijećem za koji ćete morati izdvojiti od 80, 90 kuna do čak 500, 600 kuna.

Ipak, vjerujemo, kako nam naši najmiliji neće zamjeriti količinu cvjetova te veličinu i debljinu aranžmana koje ćemo postaviti na njihov ‘dom’. Ono što je najvažnije, da njihove grobove s vremena na vrijeme obiđemo i da ih ne zaboravimo, bilo to na ‘Sisvete’ ili neki drugi dan u godini.

abrkic/sjever.hr
23.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.