Now Reading:
Dani kruha u Područnoj školi Lepajci: Roditelji, bake i djedovi napravili su puno ukusnih pekarskih proizvoda, a i učenici su se primili posla!
Full Article 2 minutes read

Dani kruha u Područnoj školi Lepajci: Roditelji, bake i djedovi napravili su puno ukusnih pekarskih proizvoda, a i učenici su se primili posla!

U Područnoj školi Lepajci obilježeni su Dani kruha i Dani zahvalnosti za plodove zemlje, a što su sve radili koga su u školi ugostili, doznajemo zahvaljujući učiteljici Katarini Barlović:

Roditelji, bake i djedovi napravili su puno ukusnih pekarskih proizvoda koji su nas oduševili mirisom i okusom.

Učenici su dan započeli izradom peciva koje smo ispekli u našoj kuhinji. Svi su se veoma trudili da ovo bude poseban dan. Stolovi su bili ukrašeni jesenjim plodovima i cvijećem, a posebno mjesto zauzimali su maštoviti proizvodi od raznih vrsta tijesta.

S nestrpljenjem smo čekali svećenika Tomislava Novosela koji će blagosloviti svu hranu i sve nas. Pripremljen je prigodni program u kojem su se izmjenjivale recitacije i pjesme.
Radost ovog dana odlučili smo podijeliti sa štićenicima Doma za odrasle osobe Zagreb, Podružnica Mirkovec.

Nakon blagoslova svećenik je izrazio zadovoljstvo našom humanitarnom akcijom u koju su se uključili svi učenici uz potporu svojih ukućana. Istaknuo je da je ovo pravi duh kršćanstva i da bi u svakoj školi trebao biti prioritet podijeliti radost blagovanja kruha. Osim ukusnog zalogaja takvim aktivnostima dijelimo ljubav i nadu. Svima koji će blagovati s nama pokazujemo da nisu sami i da netko misli na njih. Ljudima koji žive u raznim ustanovama i takvi mali znakovi pažnje neizmjerno su važni. Učenici su nakon jela radosno slagali darove za sve štićenike u Mirkovcu.

Dan ćemo zapamtiti po činjenici da smo bez čitanja i pisanja naučili najvažnije životne mudrosti.

sjever.hr/k.barlović
23.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.