Now Reading:
U Koprivnici uskoro dva potpuno nova vrtićka objekta vrijedna 43 milijuna kuna – pogledajte kako će izgledati!
Full Article 2 minutes read

U Koprivnici uskoro dva potpuno nova vrtićka objekta vrijedna 43 milijuna kuna – pogledajte kako će izgledati!

Grad Koprivnica je na natječaj  Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026. prijavio dva vrtićka objekta. Radi se o vrtićima na Bajeru i u prigradskom naselju Herešin.

Ovih dana je stigla potvrda da je Grad prošao sve faze bodovanja, ocjenjivanja i procjena samih projekata. Povodom toga je u gradskoj upravi održana konferencija za medije. Projekt izgradnje dva vrtićka objekta predstavili su gradonačelnik Mišel Jakšić i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

-Iz resornog Ministarstva znanosti i obrazovanja dobili smo odluke da je gradu Koprivnici odobreno 24 milijuna kuna bespovratnih europskih sredstava za gradnju potpuno dva nova vrtićka objekta vrijednih oko 43 milijuna kuna -priopćio je odmah na početku konferencije za medije gradonačelnik Jakšić.

-Ovo je sigurno jedan ogroman iskorak za Koprivnicu i apsolutno jednak projektu izgradnje škole na Podolicama. Na ovaj način dižemo visoko standard što se tiče samih vrtića, a siguran sam da ćemo zbog svega što radimo za naše mališane, biti prepoznati puno šire nego što su granice našega grada, kraja i regije – rekao je gradonačelnik Jakšić.

Procijenjena vrijednost izgradnje dvaju objekata je oko 43 milijuna kuna. Ovim projektima riješit će se mjesta u vrtiću za otprilike 300-tinjak djece, ne samo iz Koprivnice već i iz općine Koprivničkih Bregi, koja je partner u ovom projektu.

Vrtić u Herešinu, koji već ima građevinsku dozvolu, predviđen je za tri odgojne skupine – dvije vrtićke i jedna jaslička, odnosno oko 50 djece. Sufinanciran je s iznosom od otprilike 4 milijuna kuna od ukupno potrebnih 8 milijuna kuna.

Vrtić na Bajeru imat će kapacitete za smještaj 14 mješovitih odgojnih skupina, odnosno oko 260 djece. Procijenjena vrijednost ukupne izgradnje je 35 milijuna kuna, od čega je 20 milijuna kuna sufinancirano od strane ministarstva.

Da se radi o kvalitetno napravljenom projektu koji je prošao na natječaju, govori i činjenica da je Koprivnica za njih dobila više sredstava nego primjerice Split.

Rokovi izgradnje vrtića bit će poznati nakon što se potpišu ugovori s Ministarstvom znanosti i obrazovanja.

sjever.hr/koprivnica.hr
22.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.