Now Reading:
Plaćat ćemo i grijanje na terasama kafića? Već je počelo – kava po 12 kuna, ali pod grijalicom 14!
Full Article 2 minutes read

Plaćat ćemo i grijanje na terasama kafića? Već je počelo – kava po 12 kuna, ali pod grijalicom 14!

Izgleda da će, po uzoru na neke svjetske metropole, zimska kava i u Hrvatskoj biti sve skuplja, želite li ju popiti na terasi i to pod grijalicom.

Za sada se u jednom kafiću u Zagrebu dodatno naplaćuje sjedenje pod grijalicama, a taj će primjer, doznaje RTL-ov Marko Šiklić, slijediti mnogi.

Kava s grijalicom 14 kuna, a bez 12. Svaki gost u jednom zagrebačkom kafiću koji želi sjediti na terasi ispod upaljene grijalice, mora uz račun za konzumaciju platiti i dodatne dvije kune za grijanje.
Ivan Orešković, vlasnik ugostiteljskog objekta smatra da su grijalice vani luksuz, po zimi.
-Mi imamo dovoljno unutrašnjeg prostora, ako netko stvarno želi biti vani na friškom zraku, mi ćemo njemu upaliti grijalice, ali taj dio troška jednostavno moramo prenijeti krajnjem korisniku – izjavio je.

Na ovaj potez vlasnik se odlučio zbog trostruko većih računa za struju, koji su narasli 200 posto. Jedan kilovat lani je plaćao 55 lipa, a ove godine jednu kunu i 65 lipa.

-Vani se sjedi 30 minuta u prosjeku, mi smo do sada preuzimali taj trošak na sebe. Svaka grijalica po satu troši otprilike 2 kilovata, to bi bilo 2 puta 1,6 što je 3,2 kune – mi smo to prije plaćali jednu kunu. Mi smo tu razliku prebacili na goste, a osnovni dio troška zadržavamo na sebi – pojasnio je Orešković za RTL.

Građani su oko svega podijeljeni. Neki su spremni dati te dvije kune ako su zadovoljni uslugom i kafićem, no drugi smatraju kako to i nije fer.

Što vi o tome mislite?

sjever.hr/rtl.hr
22.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.