Now Reading:
Petstotinjak kriznih timova iz Hrvatske i inozemstva sudjelovalo na Međunarodnoj terenskoj vježbi na Šoderici i pokazalo visoku razinu spremnosti
Full Article 2 minutes read

Petstotinjak kriznih timova iz Hrvatske i inozemstva sudjelovalo na Međunarodnoj terenskoj vježbi na Šoderici i pokazalo visoku razinu spremnosti

Na jezeru Šoderica održana je Međunarodna terenska vježba timova za odgovor na krizne situacije koju je organizirao Hrvatski Crveni križ uz podršku mreže Susjedi pomažu prvi. Domaćin vježbe je bilo Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a u vježbi su sudjelovali i predstavnici te članovi Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije i gradskih društava Crvenog križa Križevaca i Đurđevca.  
Podršku vježbi su ispred Koprivničko-križevačke županije dali i zamjenik župana, ujedno i načelnik Stožera CZ KKŽ, Ratimir Ljubić i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić sa suradnicima, zatim  predstavnici jedinica lokalne samouprave, Ravnateljstva civilne zaštite, HGSS-a te gotovo 500 sudionika iz svih dijelova Hrvatske, ali i inozemstva. Vježbi su se tako osim onih iz Hrvatske, pridružili i nacionalni timovi Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca iz Španjolske, Italije, Turske, Albanije, Poljske, Bugarske i Slovenije.

Prije demonstracije okupljenima se obratio zamjenik župana Ljubić koji je čestitao na organizaciji, opsegu i važnosti vježbe te dodao kako je Županijski sustav civilne zaštite u svim svojim sastavnicama na vrlo visokoj razini što je uostalom i dokazao u brojnim kriznim situacijama koje su u posljednjih nekoliko godina pogodile državu, ali i svijet.

Prigodnim riječima su se obratili i ravnateljica DCK KKŽ i GDCK Koprivnica Adela Sočev, predstavnici jedinica lokalne samouprave te predstavnici Međunarodne federacije Crvenoga križa i Međunarodnog odbora Crvenoga križa.

sjever.hr/kckzz.hr
22.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.