Now Reading:
Nakon niza sunčanih dana stiže nam kiša?
Full Article 50 second read

Nakon niza sunčanih dana stiže nam kiša?

Promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, češćim na jugu. Već prijepodne malo kiše moguće je na zapadu i sjeverozapadu.

S jačim naoblačenjem glavnina kiše se očekuje navečer i u noći u većem dijelu unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, gdje može biti obilna i praćena grmljavinom. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, ponegdje s jakim, u gorju i olujnim udarima, krajem dana na sjeveru sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu umjereno i jako jugo te južni vjetar. Najniža jutarnja temperatura između 8 i 13, na Jadranu od 14 do 18 °C. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 20 i 25 °C.

Pod utjecajem oblačnog vremena i nailaska frontalnog poremećaja sa zapada, u zapadnim krajevima zemlje biometeorološke prilike neće biti povoljne što će utjecati na radni elan i raspoloženje meteoropata. Uz više sunčanih razdoblja, biometeorološke prilike bit će povoljnije u istočnim, a ponajviše u južnim krajevima zemlje, no i ovdje je moguće slabije raspoloženje i pojačana razdražljivost kao posljedica utjecaja južine.

sjever.hr/DHMZ
22.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.