Now Reading:
LAG Zeleni bregi poziva na Konferenciju “Poljoprivreda i ruralni razvoj Zagorja -strategije, inovacije i održivost”
Full Article 3 minutes read

LAG Zeleni bregi poziva na Konferenciju “Poljoprivreda i ruralni razvoj Zagorja -strategije, inovacije i održivost”

Konferencija “Poljoprivreda i ruralni razvoj Zagorja -strategije, inovacije i održivost” održat će se u utorak, 25. listopada ove godine s početkom u 10 sati u Poslovno – tehnološkom inkubatoru Krapinsko – zagorske županije u Krapini u organizaciji LAG-a Zeleni bregi i ZIP portala.

LAG “Zeleni bregi” djeluje na području 22 jedinice lokalne samouprave s područja KZŽ i Zagrebačke županije te je po broju JLS najveći u Hrvatskoj. Osnovan je prije 10 godina, a postigli su odlične rezultate kojima su se pozicionirali među tri najbolja LAG – a u Hrvatskoj i sustavom nagrađivanja nagrađeni su sa šest milijuna kuna za funkcioniranje rada LAG-a.

Kako je trenutno još uvijek u izradi finalni dio Strategije za novu financijsku omotnicu 2023. – 2027. koji se definira sad u ovom razdoblju do studenog 2022., potrebna je što veća komunikacija sa svim javnostima kako bi se svi zahtjevi pravovremeno i na najbolji mogući način mogli implementirati u Strategiju jer će se prema tome ubuduće raspisivati natječaji.

Predsjednik LAG-a “Zeleni bregi” Žarko Miholić ističe kako bi na Konferenciji, osim Strategije, željeli obuhvatiti tematski, koje su to potrebne inovacije u poljoprivredi, kao i mogućnosti održivosti s naglaskom na eko proizvodnju.

– Važno nam je da na Konferenciji detektiramo što je od interesa za mlade ljude u Zagorju kako bi ostali na našim “bregima”. Ne govorimo samo o obrađivanju zemljišta, sadnji kultura, nego i svim djelatnostima koje su neposredno vezane uz razvoj ruralnih područja. Imamo i neke inspirativne priče koje bi željeli prezentirati sa ljudima koji su dobili sredstva iz ove omotnice i uspješno odradili projekte. Također smo planirali kratko predstaviti i bespovratne potpore te investicijske zajmove iz Programa ruralnog razvoja koja su trenutno na raspolaganju za poljoprivrednike, teme su zanimljive i korisne i za OPG-ove, i za jedinice lokalne samouprave te za mikro i male poduzetnike – rekao je Miholić.

– Pri kraju smo izrade lokalne strategije, imamo na raspolaganju još malo vremena i zato su nam bitne informacije, da nam se javi što više ljudi i iskaže svoje interese. Također na našoj web stranici LAG-a postoji mogućnost popunjavanja ankete ( https://www.zeleni-bregi.hr/), ona može biti anonimna ako netko želi – poručuje Miholić.

– Nama su važni podaci da znamo koje djelatnosti su ljudima važne, čime se namjeravaju baviti, kako bi mogli aplicirati za još više sredstava nego što je to bilo u ovom programskom razdoblju – ističe Miholić te poziva sve zainteresirane da dođu na Konferenciju i saznaju sve što ih zanima vezano za izradu Strategije za novu financijsku omotnicu 2023.-2027.

Pokrovitelj konferencije je Ministarstvo poljoprivrede, a suorganizatori Konferencije su Krapinsko-zagorska i Zagrebačka županija te Grad Krapina. Program traje od 10 do 14,30 sati uz pauze za kavu i osvježenje. Sudjelovanje na Konferenciji je besplatno, a prijave se primaju na: lag.zelenibregi@gmail.com ili na redakcijazipportal@gmail.com

www.sjever.hr
22.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.