Now Reading:
Za promociju VII. generacije prvostupnica i prvostupnika VHZK tražilo se mjesto više u Festivalskoj dvorani
Full Article 5 minutes read

Za promociju VII. generacije prvostupnica i prvostupnika VHZK tražilo se mjesto više u Festivalskoj dvorani

Veleučilište Hrvatsko zagorje Krapina održalo je promociju sedme generacije prvostupnica i prvostupnika, za koju se tražilo mjesto više u Festivalskoj dvorani. Promocija predstavlja svečani završetak procesa i rezultata godina ulaganja truda, rada i vremena vrijednih studenata, nastavnika, asistenata i vanjskih suradnika te stručnih službi.

Dekan Nenad Sikirica u samom uvodu podsjetio je sve na 2019. godinu, kada je Veleučilište postalo javno i studenti mogu studirati bez plaćanja školarina.

-Zahvaljujući kvalitetnom radu svih djelatnika i vanjskih suradnika Veleučilišta, snažnoj podršci Srednje škole Krapina u prostoru i opremi, te kontinuiranoj potpori osnivača, prvenstveno čelnih ljudi Krapinsko-zagorske županije i Grada Krapine, Veleučilište je uspjelo doseći visoke standarde kvalitete neophodne za prijenos osnivačkih prava na Republiku Hrvatsku – rekao je dekan, te istaknuo međunarodnu suradnju i projekte i izdvojio sporazume sa gospodarstvom i institucijama koje su posebno važne za studente.

-Posebno mi je zadovoljstvo objaviti i istaknuti najnoviju vijest o uspostavi suradnje između Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina i ugledne domaće kompanije IN2. Članica uprave za poslovanje kompanije IN2 Svilokos je ostvarenjem suradnje postala članicom Gospodarskog vijeća Veleučilišta. Suradnja s uglednom domaćom kompanijom IN2 otvara vrata suradnje u znanstveno-istraživačkim i stručnim projektima te unaprjeđenju nastave na Veleučilištu sudjelovanjem vanjskih suradnika iz IN2 i modifikacijom nastavnih planova, programa i materijala, ali širokim mogućnostima obavljanja prakse i zapošljavanja naših studenata – kazao j dekan Sikirica.

Potpisom sporazuma s Pomorskim fakultetom u Rijeci, naši studenti prometne logistike mogu odmah upisati nastavak studija na sveučilišnom diplomskom studiju, što im omogućuje dobivanje više kvalifikacije, ali i mogući nastavak obrazovanja na poslijediplomskom doktorskom studiju. Također, nastavljamo s prioritetnim zadatkom pripreme otvaranja specijalističkih diplomskih studija na našem Veleučilištu, kako bismo omogućili dalji akademski napredak svim onim studenticama i studentima koji žele svoju akademsku karijeru ostvariti u Krapini. Veleučilište je aktiviralo procese cjeloživotnog učenja te rad Alumnija, omogućavajući tako nastavak suradnje sa svojim bivšim studentima – nabrojio je Sikirica.

Na kraju pozdravnog govora, dekan je zahvalio studentima što su odabrali da baš na VHZK dobiju svoju prvu diplomu.

Zamjenik krapinskog gradonačelnika, Ivica Hršak izrazio je nadu da će većina diplomanata nastaviti daljnje školovanje.

-Siguran sam da ste u ove 3 godine stekli mnoga znanja, iskustva i vještine koje će vam biti potrebne i koje će vam dobro doći u budućem životu. Grad Krapina od prvog dana, zajedno sa županijom, financijski pomaže rad Veleučilišta koje je 2019. godine postalo javno i na taj način smo omogućili besplatno studiranje u Krapini, a što je opet rezultiralo upisom sve većeg broja studenata. Za Grad Krapinu Veleučilište je jako važno i vjerujemo da će svake godine još više studenata upisati studij, da će ga završiti i ostati živjeti i raditi u gradu Krapini i u Hrvatskom zagorju – poručio je Hršak.

Pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade KZŽ Martina Gregurović-Šanjug, kao izaslanica župana Željka Kolara, poručila je diplomanticama i diplomantima da su ispred njih mnogi životni izazovi, većina njih daleko veća od onih koje su imali prilike do sad susretati, ali ovaj trenutak, ovaj ponos i samopouzdanje koje danas osjećaju neka nikad ne zabrave.

Budite ponosni na sebe, budite ponosni na rezultat koji ste postigli, on je rezultat vašeg rada, vašeg truda i vašeg zalaganja. Isto tako sjetite se danas i onih, neki od njih su i u dvorani, koji su bili podrška i potpora vama na tom putu, sjetite se svojih profesora koji su vam dali znanje, znanje koje je temelj za sve što ćete nadograđivati u budućem životu bilo kroz nastavak školovanja, bilo kroz svoj profesionalni rad odnosno angažman na vašim radnim mjestima – rekla je Gregurović-Šanjug te naglasila da je Krapinsko zagorska županija proteklih godina svesrdno podržavala rad ove ustanove i svakako će to nastaviti i dalje.

U zadnjih godinu dana na VHZK diplomiralo je 80-ak studentica i studenata, najviše je završenih smjera Operativni menadžment, preko 40%, a ostalo dijele smjerovi Prometne logistike i Informatike.

sjever.hr 21.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.