Now Reading:
Učenici i studenti Zagrebačke županije podebljajte svoj budžet i prijavite se na natječaj za dodjelu stipendija!
Full Article 3 minutes read

Učenici i studenti Zagrebačke županije podebljajte svoj budžet i prijavite se na natječaj za dodjelu stipendija!

diploma

U tijeku je natječaj Zagrebačke županije za dodjelu stipendija za školsku/akademsku godinu 2022./2023. za učenike i studente s prebivalištem na području Zagrebačke županije. Natječaj je otvoren do 26. listopada 2022. godine.

U ovoj školskoj godini Zagrebačka županija će dodijeliti 75 novih stipendija i to 45 za učenike te 30 za studente.

-Za 75 novih stipendista te za „stare stipendiste“ koji su zadovoljili uvjete za nastavak financiranja u novoj školskoj odnosno akademskoj godini Zagrebačka županija je osigurala 2.120.000 kuna – rekao je pročelnik Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Ivica Radanović nadodavši da se stipendije dodjeljuju svih 12 mjeseci i mjesečno iznose 600 kuna za učenike i 1200 kuna za studente.

„Stari“ stipendist Zagrebačke županije je i Mirko Klarić iz Dugog Sela, student pete godine medicine koji smatra da je stipendija uvijek dobra motivacija za mlade.

-Svake godine kad obnovim stipendiju to znači da sam ispunio svoje akademske ciljeve, a trošim je za različite društvene aktivnosti, neka sitna zadovoljstva i svakodnevne troškove“ rekao je Mirko koji županijsku stipendiju prima od 4 godine studija. Prije toga primao je STEM stipendiju Europske unije, a kao srednjoškolac i stipendiju Grada Dugog Sela. Iako studira na zahtjevnom fakultetu, smatra da se uz dobru organizaciju može ostvariti i dobar akademski i društveni život, a nada se specijalizaciji iz neurološkog ili kirurškog područja.

Zagrebačka županija stipendije dodjeljuju prema kriteriju izvrsnosti te prema socijalnom kriteriju.

Tako će se od 45 stipendija za učenike, prema kriteriju izvrsnosti dodijelit 20 stipendija, od toga 3 za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijelit će se 25 stipendija za učenike, od čega 10 za deficitarna zanimanja kao što su pediker, kuhar, slastičar, elektroinstalater, CNC operater, dentalni asistent, elektromehaničar, strojobravar, bravar, limar, alatničar, tokar, tapetar, stolar, instalater grijanja i klimatizacije, vodoinstalater, plinoinstalater, mesar, kemijski čistač, fasader, staklar, krojač, vozač itd.

Od 30 stipendija za studente, prema kriteriju izvrsnosti dodijelit će se do 15 stipendija, od toga najviše 3 stipendije za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijelit će se do 15 stipendija.

Prijedlog liste kandidata za dodjelu stipendija objavit će se na oglasnim pločama svih gradova i općina u Zagrebačkoj županiji u roku od 45 dana od isteka roka za podnošenje prijava te na web stranici Zagrebačke županije.

Pozivani su svi zainteresirane učenici studenti da se do 26. listopada 2022. godine jave na natječaj. Prijave se dostavljaju osobno u Pisarnicu Zagrebačke županije ili poštom na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za odgoj i obrazovanje, Ulica grada Vukovara 72/V, 10000 Zagreb, u zatvorenim omotnicama s naznakom „Za natječaj za dodjelu stipendije“.

Tekst natječaja i prijavni obrazac nalaze ovdje, a više informacija može se dobiti na broj telefona 01/6052-849.

sjever.hr/zagrebacka-zupanija.hr
21.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.