Now Reading:
Sretna vijest za sve mališane s područja Grada Krapine – Uskoro kreće izgradnja novog dječjeg vrtića za koji su odobrena sredstva od 13,6 milijuna kuna
Full Article 3 minutes read

Sretna vijest za sve mališane s područja Grada Krapine – Uskoro kreće izgradnja novog dječjeg vrtića za koji su odobrena sredstva od 13,6 milijuna kuna

I Grad Krapina, koji svojim radom i zalaganjem godinama sustavno vodi brigu o svojim najmlađima, ovih se dana može pohvaliti sjajnom viješću. Naime, Grad je u suradnji s Općinom Petrovsko na natječaj Ministarstva prijavio projekt izgradnje vrtića, a za koji su im odobrena sredstva u iznosu od 13.680.000 kuna.

Kako je istaknuo gradonačelnik Krapine, Zoran Gregurović prethodnih se godina puno ulagalo u unaprjeđenje infrastrukture za predškolski i školski uzrast djece.

– Puno se toga napravilo na Osnovnim školama Ljudevit Gaj i August Cesarec, a isto tako dograđene su i dvije nove grupe u sklopu gradskog dječjeg vrtića te su prošireni kapaciteti – rekao je gradonačelnik Gregurović te dodao kako to nije bilo dovoljno te su u partnerstvu s Općinom Petrovsko odlučili pristupiti realizaciji izgradnje novog dječjeg vrtića.

– Sretni smo što su nam odobrena sredstva u tom iznosu, što mislim da je i daleko najviše u našoj županiji. Uskoro će se krenuti s projektiranjem, a vjerujem da će se negdje do jeseni sljedeće godine krenuti i s izgradnjom nove vrtićke zgrade, koja bi trebala biti smještena u Ulici Franje Tuđmana, ispod Policijske postaje u Krapini prema poligonu . Na taj ćemo način značajno poboljšati dostupnost vrtića na području našeg grada – izjavio je Gregurović te pojasnio kako je u planu izgradnja vrtića sa svim dodatnim sadržajima za 10 vrtićkih grupa, četiri jasličke i šest vrtićkih.

Osvrnuo se gradonačelnik i na problem značajno većih ekonomskih cijena privatnih vrtića u odnosu na cijene javnih vrtića.

– Nažalost Grad ne može utjecati na te cijene, no mi ćemo u proračunu za sljedeću godinu predvidjeti povećanje udjela sufinanciranja za roditelje, koji nisu mogli smjestiti svoju djecu u gradski dječji vrtić nego u privatni. A i izgradnjom ovog novog vrtića mnogo ćemo olakšati roditeljima jer ćemo osigurati 170 novih slobodnih mjesta te će ukupno između 370 do 380 djece s područja našeg grada imati priliku upisati se u javni vrtić – poručuje gradonačelnik.

Načelnik Općine Petrovsko, Stjepan Krklec također je naglasio kako projekt izgradnje novog vrtića za njih znači jako puno te zahvalio Gradu Krapini na partnerstvu.

– Trenutno u raznim dječjim vrtićima na području Pregrade, Krapinskih Toplica i grada Krapine te obrtima za čuvanje djece boravi 33-oje djece. Znači, ekonomska opravdanost za izgradnju vrtića na Petrovskom ne bi bila nikakva, bila bi teret, s obzirom na pedagoške standarde, za općinu s tako malim proračunom i onda nam je to bilo idealno i izvrsno rješenje da budemo partner Gradu Krapini i istovremeno imamo mogućnost smještaja naše djece s područja Općine Petrovsko u dječje vrtiće na području Krapine i u vlasništvu Grada – zaključio je načelnik Krklec.

jmiklauzic/www.sjever.hr
21.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.