Now Reading:
Podravka u proljeće otvara novu tvornicu vrijednu 105 milijuna kuna – jedna od najvećih investicija tvrtke otvorit će prostor za nova zapošljavanja
Full Article 2 minutes read

Podravka u proljeće otvara novu tvornicu vrijednu 105 milijuna kuna – jedna od najvećih investicija tvrtke otvorit će prostor za nova zapošljavanja

Obilaskom gradilišta simbolično je označen početak radova na proširenju Tvornice juha i Vegete u poslovnoj zoni Danica u Koprivnici. Riječ je o još jednoj od investicija u sklopu Strategije poslovanja Grupe Podravka do 2025. godine kojom će se osigurati vlastita proizvodnja tjestenine, strateške sirovine za proizvodnju juha, kao i nova radna mjesta. Ukupna vrijednost projekta jest 104,8 milijuna kuna, a radovi će obuhvatiti 2.800 m² prizemlja i 1.600 m² na prvome katu.

Na taj način stvaraju se preduvjeti za daljnje širenje tehnoloških kapaciteta pakiranja juha te daljnjeg rasta kategorije. U tehnološkom smislu, gradi se potpuno automatizirani pogon, od ulaza krupice u silose do paletizacije gotove robe u skladište. Detaljnije, pogon će sadržavati nove linije za kratku i uvijenu tjesteninu, novu liniju za pakiranje i paletiranje te automatiziranu manipulaciju paletama.

Uprava Podravke obišla je gradilište, a simboličnom početku građevinskih radova, čiji se završetak očekuje u proljeće sljedeće godine, prisustvovali su i radnici Tvornice juha i Vegete. Početak proizvodnje u novom pogonu predviđen je za kolovoz 2023. godine, a proširenje tvornice otvorit će i dvadeset novih radnih mjesta.

-Ova tvornica pokazuje na što Podravka usmjerava zaradu koju ostvaruje. Radi se o jednoj od najvećih investicija u našoj petogodišnjoj Strategiji, uz brojne druge investicije i tehnološke novitete. U konačnici, sve je to dijelom našega glavnog cilja, a to je provesti investicijski ciklus te izgraditi i ojačati temelje budućeg razvoja i rada Podravke, kako bismo i uz pomoć tehnologije mogli biti još konkurentniji te proizvoditi još više naših proizvoda koje potrošači prepoznaju kao izuzetno kvalitetne – rekla je predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić.

Unatoč pritiscima na troškove poslovanja zbog iznimnog rasta cijena sirovina, investicijski ciklus Grupe Podravka napreduje po planu. Nakon informatičke i energetske rekonstrukcije te modernizacije poslovnog sjedišta Podravke, investicija u poboljšanje uvjeta rada u tvornicama te implementacije novih proizvodnih linija u Tvornici Kalnik i Kokteli peciva, kao i skorašnjeg početka rada Sunčane elektrane, Podravka i ovim proširenjem nastavlja snažni investicijski ciklus koji je u skladu s usvojenom Strategijom.

sjever.hr/podravka.hr
21.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.