Now Reading:
OSTOJIĆ: “Pretvaranje županijskih u državne bolnice kvačit će i neke dobre bolnice i dobre župane poput Matije Posavca”
Full Article 1 minutes read

OSTOJIĆ: “Pretvaranje županijskih u državne bolnice kvačit će i neke dobre bolnice i dobre župane poput Matije Posavca”

Saborski zastupnik Rajko Ostojić u Novom je danu N1 televizije komentirao probleme u zdravstvu naglasivši kako je povećan broj privatnih ordinacija, a istovremeno, nikad nisu bile duže liste čekanja.

Komentirao je i potencijalno pretvaranje županijskih bolnica u državne poručivši kako taj potez podržava, no, prema njegovim riječima, potez će „kvačiti i neke dobre bolnice i dobre župane poput Matije Posavca”.

-Vraća se ono što smo radili jedino ja i HDZ-ov ministar Milinović – spajanje bolnica koje će pacijentima pružiti puno više – rekao je Ostojić za N1 osvrnuvši se i na veliku brojku bolovanja.

-Definitivno ima jako puno lažnih bolovanja, oni će tu uštedjeti 150 milijuna kuna, ali mi smo tu izgubili milijardu i pol kuna. Mogli smo još 10 godina trpiti lažna bolovanja za tu cifru – rekao je Ostojić slikovito objasnivši kako možete voljeti i Dinamo i Hajduk, no morate navijati samo za jednog.

Naime, kaže kako liječnici ne mogu raditi i u državnoj bolnici i privatno te kako će on podržati se poslije radnog vremena zabrani rad u privatnim praksama.

www.sjever.hr / n1
21.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.