Now Reading:
Općinama Koprivničko – križevačke županije odobreno 18,5 milijuna kuna za izgradnju, dogradnju i opremanje vrtića
Full Article 2 minutes read

Općinama Koprivničko – križevačke županije odobreno 18,5 milijuna kuna za izgradnju, dogradnju i opremanje vrtića

Dobre vijesti stigle su u Koprivničko – križevačku županiju. Naime, Općine Đelekovec, Gola, Gornja Rijeka, Koprivnički Ivanec, Legrad, Sveti Petar Orehovec i Virje u suradnji s PORA-om, Regionalnom razvojnom agencijom Koprivničko – križevačke županije u srpnju su prijavile sedam projekata izgradnje, dogradnje i opremanja vrtića na području županije koji su pozitivno ocijenjeni i odobreni za financiranje.

Ukupna vrijednost odobrenih projekata je 18.504.430 kuna, a provedbom će se osigurati infrastrukturni i materijalni kapaciteti za povećanje dostupnosti ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području spomenutih općina.

U Đelekovcu, Goli i Koprivničkom Ivancu planira se gradnja i opremanje vrtića, dok će se vrtići u Gornjoj Rijeci, Legradu, Svetom Petru Orehovcu i Virju dograditi i opremiti. U okviru prijavljenih projekata predviđena je izgradnja i dogradnja 14 dodatnih dnevnih boravaka, od čega šest vrtićkih i osam jasličkih, čime će se osigurati dodatnih 216 mjesta za sudjelovanje djece u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju.

Dodajmo kako su projekti prijavljeni na Poziv za dostavu projektnih prijedloga “Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova, prvi Poziv” financiran iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026, a Razvojna agencija PORA KKŽ pružila je stručnu pomoć u pripremi projektnih prijedloga u okviru provedbe projekta “UZ PORU PO POTPORU” koji se financira temeljem Poziva za iskaz interesa za dodjelu bespovratnih sredstava iz Prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.” za nastavak aktivnosti regionalnih koordinatora.

www.sjever.hr
21.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.