Now Reading:
Nakon izazovne godine, poljoprivrednicima konačno stižu odlične vijesti: Općina Lobor dodjeljuje im 50.000 kuna!
Full Article 2 minutes read

Nakon izazovne godine, poljoprivrednicima konačno stižu odlične vijesti: Općina Lobor dodjeljuje im 50.000 kuna!

Nakon izazovne godine u kojoj su zagorske poljoprivrednike pogodile brojne prirodne nepogode, iz Općine Lobor stižu im odlične vijesti. Naime, radi daljnjeg ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju, Općina Lobor ove će godine svojim poljoprivrednicima dodijeliti potpore u iznosu od 50.000 kuna.

I načelnica Ljubica Jembrih pozvala je poljoprivrednike s područja Općine da se prijave na natječaj i ostvare pravo na potporu koja će im, sasvim sigurno, uvelike pomoći u razvoju njihove proizvodnje.

-Budući da su naši poljoprivrednici zbog nezapamćene suše ove godine zbrajali velike gubitke na svojim poljoprivrednim površinama, Općina im želi što više pomoći kako bi kvalitetno i uspješno nastavili razvijati svoju poljoprivrednu proizvodnju. Velik broj naših ljudi bavi se poljoprivredom, od toga živi i prehranjuje svoju obitelj, a na nama je da potičemo njezin razvoj te unapređujemo i potičemo konkurentnost i razvoj svih grana poljoprivrede, kao i proizvodnju zdravih i domaćih proizvoda na koje smo ponosni – rekla je načelnica Jembrih.

Općina će svojim poljoprivrednicima sufinancirati police osiguranja usjeva, nasada i stoke te umjetno osjemenjivanje krava i krmača u maksimalnom iznosu od 1.500 kuna po korisniku godišnje. Potiče se i povećanje proizvodnje voća i povrća i ekološke proizvodnje najviše do 5.000 kuna, odnosno do 3.000 kuna po korisniku godišnje. Općina Lobor svojim poljoprivrednicima dodjeljuje i potpore za nabavu opreme kojom se potiče uzgoj i zadržavanje pčelinje zajednice koje su od važnosti za oprašivanje u lokalnoj zajednici što će sufinancirati s 50 kuna po pčelinjoj zajednici, a maksimalno do 3.000 kuna.

Prilikom dodjele potpora uzimaju se u obzir prihvatljivi troškovi u 2022. godini, a za svih pet mjera Općina Lobor u svom je proračunu osigurala ukupno 50.000 kuna. Korisnici potpore mogu biti obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrtnici, trgovačka društva i druge pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava sa sjedištem na području Općine Lobor.

Rok za dostavljanje zahtjeva za dodjelu potpora je 20. prosinca, a detaljnije informacije o javnom pozivu, kao i upute za prijavitelje nalaze se na službenoj web stranici Općine.

www.sjever.hr
21.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.