Now Reading:
Marković: Varaždinske osnovne škole imaju odlične učiteljice i učitelje, drago mi je što im možemo zahvaliti i nagraditi ih!
Full Article 2 minutes read

Marković: Varaždinske osnovne škole imaju odlične učiteljice i učitelje, drago mi je što im možemo zahvaliti i nagraditi ih!

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je u povodu Svjetskog dana učitelja dodijelilo je nedavno priznanja najuspješnijim odgojno-obrazovnim djelatnicima u Republici Hrvatskoj.

Povjerenstvo za nagrađivanje najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika izabralo je 513 najuspješnijih djelatnika u području obrazovanja u školskoj godini 2021./2022 , a među njima je osmero iz Varaždina. Za njih je u petak u varaždinskoj Gradskoj vijećnici upriličeno svečano primanje, a njihov je domaćin bio zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

Istaknuo je kako Varaždin i varaždinske osnovne škole imaju odlične učiteljice i učitelje, koji potiču izvrsnost i koji svoje učenike potiču na njihovu izvrsnost kroz različite segmente obrazovanja, kroz Erasmus projekte, kroz sve što rade da bi naša djeca bila što uspješnija u kompetitivnom društvu u kojem živimo.
-Drago mi je što ih možemo nagraditi i zahvaliti im na svemu što su napravili za svoje škole. Siguran sam da će još više učitelja biti nagrađeno sljedećih godina – rekao je Marković.

Dodao je kako je u današnjem društvu koje je preplavljeno negativom potrebno posebno isticati upravo ovakve dobre strane.
-Izvrsnost treba poticati, a Grad Varaždin i Varaždinska županija rade na centrima izvrsnosti i svemu što čini obrazovanje boljim. Mislim da smo u tome predvodnici u Hrvatskoj kad je riječ o obrazovanju, a tako ćemo i nastaviti – zaključio je Marković.

Među nagrađenim odgojno-obrazovnim djelatnicima je Ivica Kolarić iz 1. OŠ Varaždin, profesor informatike i tehničke kulture, a jedno od njegovih područja je i robotika
-Vrlo sam ponosan na svoju nagradu. To nije samo moja nagrada, već i nagrada svih učenika koji su postizali vrhunske rezultate na europskim i svjetskim natjecanjima. Draga djeco, hvala vam, vi ste zaslužni za ovu moju nagradu – poručio je Kolarić.

Učiteljica razredne nastave Tea Pavičić Zajec, također iz 1. OŠ napomenula je da posao učitelja nije nimalo jednostavan.
-Mislim da bi ljudi koji rade na tom radnom mjestu to trebali osjetiti, to im prvenstveno treba biti poziv. Znamo svi kakve su plaće u Republici Hrvatskoj, znamo i koliko učitelji rade, ali se dio posla koji obavljaju mnogo puta ne vidi. To je puno sati rada od kojih učenici kasnije imaju puno koristi, a nije nužno vezanu uz samu nastavu – izjavila je Pavičić Zajec.

a.kučić/sjever.hr
21.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.