Now Reading:
Trojica mladića iz čistog mira iscipelarila 17-godišnjaka na putu do škole – svjedoci sve mirno promatrali
Full Article 2 minutes read

Trojica mladića iz čistog mira iscipelarila 17-godišnjaka na putu do škole – svjedoci sve mirno promatrali

prosvjed nasilje

Najmanje trojica još uvijek nepoznatih mladića u utorak su oko 13 sati pretukla 17-godišnjeg učenika Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića u Osijeku. Dogodilo se to nedaleko od škole, u ulici Zeleno polje, nakon što je dečko izašao iz autobusa na postaji u Vukovarskoj ulici i krenuo prema školi na nastavu.

Prema informacijama kojima raspolaže Jutarnji, u jednom trenutku ga je okružila skupina mladića koji su bili na biciklima. Svi su imali kapuljače na glavama. Sišli su sa bicikala i iz čista mira počeli tući 17-godišnjaka, koji je odmah završio na tlu, gdje su ga nastavili ‘cipelariti‘ pri čemu je dobio nekoliko udaraca u glavu, a onda su sjeli na bicikle i pobjegli.

Prema neslužbenim informacijama sve to vidjelo je najmanje dvoje starijih ljudi, muškarac koji je samo nijemo promatrao što se događa i žena koja je rekla da se žuri na posao. Dečko je uspio otići do školskog prijatelja koji živi nedaleko od mjesta napada te je odande nazvao svoju obitelj, nakon čega je potražio pomoć u KBC-u Osijek.

– Točno je da je naš učenik napadnut nedaleko od škole, ali prema informacijama koje imamo taj napad nema veze sa školom niti sa samim učenikom, odnosno nije napadnut iz nekog posebnog razloga, nego baš iz čista mira. U kontaktu smo s njegovom obitelji, učenik se sada bolje osjeća, nije pretrpio teže ozljede i uskoro će se vratiti u redovnu nastavu. Mi smo kao škola odmah po saznanju uputili nastavnike da razgovaraju s učenicima i upozore ih na ovakve situacije. O svemu je obaviještena i policija. Žao nam je što je do ovoga došlo, a učenik će u svemu imati maksimalnu podršku škole – kazala je za Jutarnji Nada Pitinac, ravnateljica osječke srednje škole čiji je učenik bio nova u nizu meta bjesomučnih i ničim izazvanih napada kakvima u Hrvatskoj posljednjih dana i prečesto svjedočimo.

sjever.hr/jutarnji.hr
20.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.