Now Reading:
Održano najmasovnije kros natjecanje za osnovnoškolce u Zagrebačkoj županiji, podršku natjecateljima pružio zamjenik Kolarec
Full Article 3 minutes read

Održano najmasovnije kros natjecanje za osnovnoškolce u Zagrebačkoj županiji, podršku natjecateljima pružio zamjenik Kolarec

Peti put zaredom Osnovna škola Bedenica bila je domaćinom najmasovnijeg natjecanja u krosu za učenike osnovnih škola s područja Zagrebačke županije.

Oko 400 učenica i učenika od petog do osmog razreda osnovnih škola odmjerilo je snage u ovoj atletskoj disciplini, a za organizaciju natjecanja bila je zadužena Zajednica športskih udruga i saveza Zagrebačke Županije.

Podršku natjecateljima dao je zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec koji je govorio o važnosti bavljenja sportom, naročito među mladima. Također, osvrnuo se i na ulaganja Zagrebačke županije u razvoj sporta – za što je samo ove godine osigurano 7,6 milijuna kuna.

U pojedinačnoj kategoriji učenica petog i šestog razreda prvo mjesto je osvojila Ana Babić iz OŠ Bistra, drugo Luana Bigec Sabljak iz OŠ Eugena Kvaternika (Velika Gorica), a treće mjesto Ana Vita Šlatka iz OŠ Milana Langa (Bregana). Od učenika petog i šestog razreda najbrži je bio Ivano Čale iz OŠ Eugena Kvaternika (Velika Gorica), drugi u cilj je stigao Lovro Pranić, također iz OŠ Eugena Kvaternika (Velika Gorica), a treći Lovro Pernar iz OŠ Antuna Augustinčića (Zaprešić).

U pojedinačnoj kategoriji učenica sedmog i osmog razreda prvo mjesto je osvojila Dora Delić, a drugo Sara Delić, obje iz OŠ Ljubo Babić u Jastrebarskom, dok je na trećem mjestu bila Dora Štrk iz OŠ Bogumila Tonija (Samobor). Od učenika sedmog i osmog razreda najbrži je bio Petar Copić iz OŠ Bogumila Tonija (Samobor), a iz iste škole je i drugoplasirani Matija Pašara, dok je treće mjesto zauzeo Matej Bungić iz OŠ Vladimir Deščak (Rakitje).

Najbrža ekipa učenica petih i šestih razreda bila je iz OŠ Bistra (Ana Babić, Laura Trlin i Maja Brezec), na drugom mjestu je bila ekipa OŠ Bogumila Tonija iz Samobora (Vita Bastaja, Mila Drvenkar i Ana Poljak), a na trećem ekipa OŠ Eugena Kvaternika iz Velike Gorice (Luana Bigec Sabljak, Mia Čunčić i Sara Maras). Najbrža ekipa učenika petih i šestih razreda bila je iz OŠ Eugena Kvaternika iz Velike Gorice (Ivano Čale, Lovro Pranić i Toni Štriga), na drugom mjestu je bila ekipa OŠ Ljubo Babić iz Jastrebarskoga (Petar Šalaj, Jurica Bošnjak i Marko Golub), a na trećem ekipa OŠ Krunoslava Kutena iz Vrbovca (Dominik Ružić, Luka Vuković i Filip Petrak).

Najbrža ekipa učenica sedmih i osmih razreda bila je iz OŠ Ljubo Babić iz Jastrebarskog (Dora Delić, Sara delić i Ivona Ciban), na drugom mjestu je bila ekipa OŠ Bogumila Tonija iz Samobora (Dora Štrk, Neli Kleščić i Antea Šimara), a na trećem ekipa OŠ Samobor (Nola Lucarić, Vita Kovačić i Anđela Vagić). Najbrža ekipa učenika sedmih i osmih razreda bila je iz OŠ Bogumila Tonija iz Samobora (Petar Copić, Matija Pašara i Lovro Špoljarić), na drugom mjestu je bila ekipa OŠ Ljubo Babić iz Jastrebarskog (Mihael Badanjak, Fran Navoj i Dino Hrvoj), a na trećem ekipa OŠ Samobor (Borna Stupar, Leo Telišman i Fran Bradač).

sjever.hr/zagrebacka-zupanija.hr
20.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.