Now Reading:
ODLIČNA VIJEST Dogradnja i opremanje Dječjeg vrtića Konjščina uspješno prošao prvu fazu procjene
Full Article 2 minutes read

ODLIČNA VIJEST Dogradnja i opremanje Dječjeg vrtića Konjščina uspješno prošao prvu fazu procjene

Općina Konjščina prijavila je, na javni poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja, projekt Dogradnju i opremanje Dječjeg vrtića Konjščina.

Na području općine Konjščina je 133 živorođeno dijete u vrtićkoj dobi, dok je njih 92 upisano u program vrtića.

S obzirom da je razlika između broja živorođene djece i one upisane u vrtić 41 mjesto, realizacijom predmetnog projekta dogradit će se prostori za dvije nove jedinice (312 m2 neto dograđene površine) te će se kapaciteti vrtića povećati za 40 mjesta.

Projekt dogradnje obuhvaća izgradnju dodatne dvije jedinice za boravak djece u prizemlju sa svim potrebnim pratećim sadržajem (sanitarije, garderobe, predprostori, spremište i natkrivene terase).
Dogradnja čini funkcionalnu cjelinu s postojećim vrtićem te u minimalnom opsegu zadire u postojeću strukturu građevine zbog stvaranja jedinstvene cjeline. Dograđeni dio će se priključiti na postojeće sustave grijanja, hlađenja, vodovoda i odvodnje te elektroinstalacija.

Ukupna procijenjena vrijednost projekta iznosi 3.400.000,00 kuna s PDV-om, od čega će kroz projekt biti bespovratno financirano 2.448.000,00 kuna koliko je i bilo moguće dobiti i koliko je traženo u prijavi.
Projektni prijedlog uspješno je prošao prvu fazu procjene projektnih prijedloga te se uskoro očekuje i donošenje Odluke o financiranju i potpis Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.

sjever.hr/Facebook Općina Konjščina
20.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.