Now Reading:
Velika obljetnica Udruge Europa Donna Krapina – Petek: 20 godina informiraju, educiraju i upozoravaju žene na ono što je najvažnije, preventivne preglede
Full Article 2 minutes read

Velika obljetnica Udruge Europa Donna Krapina – Petek: 20 godina informiraju, educiraju i upozoravaju žene na ono što je najvažnije, preventivne preglede

Udruga za borbu protiv raka dojke, Europa Donna Krapina u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Krapini obilježila je u utorak velikih 20 godina postojanja.

Događanju je nazočila i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek koja je tom prilikom istaknula kako Udruga Europa Donna Krapina proteklih 20 godina s izuzetnom brigom vodi računa o svim oboljelima od raka dojke, a prije svega na preventivan način.

– Svih 20 godina informiraju, educiraju, motiviraju i upozoravaju žene na ono što je najvažnije, preventivne preglede, stoga prije svega želim čestitati svim članovima i članicama njihov rođendan, zaželjeti im puno sreće i uspjeha u radu – rekla je zamjenica župana Petek te dodala kako Krapinsko – zagorska županija izuzetno uspješno sve ove godine surađuje s Udrugom mnogim preventivnim aktivnostima, pa se tako i u ovom mjesecu pridružuje kao pokrovitelji obilježavanja njihovog rođendana, ali i obilježavanja mjeseca borbe protiv raka dojke.

Dopredsjednica Udruge Europa, Donna Jasna Buconjić istaknula je da Udruga želi senzibilizirati žensku populaciju da treba čuvati zdravlje i raditi preventivne preglede.

– Potičemo ih da se odazovu na svaku našu akciju za prevenciju. Naše akcije se provode s ciljem upozoravanja javnosti na veliki problem raka dojke i na vrlo veliku važnost njegovog ranog orkrivanja. Ukoliko se on rano otkrije u 90 posto slučajeva je u potpunosti izlječiv – rekla je Buconjić.

www.sjever.hr
19.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.