Now Reading:
Milanović: Neće šačica šarlatana uvlačiti Hrvatsku u rat, to je farsa! Na meni je da upozorim na retardiranost takve politike
Full Article 2 minutes read

Milanović: Neće šačica šarlatana uvlačiti Hrvatsku u rat, to je farsa! Na meni je da upozorim na retardiranost takve politike

Hrvatski vojnici nisu školovani da bi vodili tuđe ratove. Ovo nije u našem dvorištu. Ponašamo se civilizirano to je sve, rekao je Zoran Milanović u svom obraćanju javnosti, prenosi 24sata.hr

Naglašava kako neće dopustiti da se Hrvatska uvuče u rat.

-Mi smo u ratu preko NATO-a s Rusijom. Tuđman to ne bi nikad radio, pa jesam ja Rusiji predao Agrokor ili Plenković tko je onda ruski čovjek. Ja ovdje štitim hrvatsku mladost. Neću dopustiti da ljudi koji gledaju samo svoje interese uvlače u bilo što što je minimum solidarnosti. To nije naš rat – kazao je Milanović. 

Hrvatski vojnici nisu školovani da bi vodili tuđe ratove. Ovo nije u našem dvorištu. Ponašamo se civilizirano to je sve. Ako ovo nije rat, onda ni Hrvatska nije bila u ratu. Ovaj rat nije nikad objavljen, ali je rat koji je vojnički izazvala Rusija, a Zapad se formirao u svemu osim u tome da šalju ljude – rekao je i dodao da neće dopustiti da šačica šarlatana, kojima su samo njihovi interesi bitni, uvlači Hrvatsku u bilo što osim ono što je potrebno.

Hrvatska, dok sam ja predsjednik neće sudjelovati u tome. Hrvatska će pokloniti Ukrajini 14 helikoptera? Što ćemo dobiti zauzvrat? To košta. Traže moje mišljenje, a o tome ne odlučujem. Od mene nećeš dobiti pro forma mišljenje dok mi o tome ne daš sve podatke.- dodao je Milanović.

-Teoretski je moguće da me zaobiđu dvotrećinskom većinom, ali na meni je da upozorim na retardiranost takve politike. Tko glasa za to, za mene nije normalan u ovoj situaciji. Ukoliko hrvatski instruktori, koje nemamo ni za sebe, krenu učiti vještinama Ukrajince koji već osam mjeseci krvavo ratuju i imaju znanje veće od Amerikanaca bilo gdje, tu govorim o smislu ove parade. To je farsa. Politički gledano, ne želim da se Hrvatska vojska aktivno veže s tim – dodao je Milanović koji naglašava da prije svega gleda na hrvatski interes.

-Rat se vodi na teritoriju treće države, koja nije članica NATO-a, novcem i opremom sredstvima dviju najvećih članica NATO-a, ali i ostalih, dalje od toga neće moći – poručuje.

sjever.hr/24sata.hr
19.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.