Now Reading:
Energetska obnova koprivničke bolnice u punom je zamahu – župan Koren: Uvijek ima mjesta za ulaganja u zdravstvo i obrazovanje
Full Article 2 minutes read

Energetska obnova koprivničke bolnice u punom je zamahu – župan Koren: Uvijek ima mjesta za ulaganja u zdravstvo i obrazovanje

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren zajedno sa suradnicima u pratnji ravnatelja koprivničke Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Mate Devčića te predstavnice izvođača radova obišao je radove u sklopu projekta energetske obnove centralne zgrade koprivničke bolnice.

Riječ je projektu kojim će dovršiti ciklus energetske obnove kompletne infrastrukture koprivničke bolnice te za narednih nekoliko desetljeća osigurati kvalitetniji uvjeti rada zaposlenika, ali i ugodniji boravak pacijenata i njihovih obitelji.

Ravnatelj Devčić kazao je kako su radovi, koji su započeli prošle godine, u punom jeku te je zahvalio izvođaču na kvalitetnoj suradnji u ovom projektu ukupnom vrijednom preko 43 milijuna kuna.

-Planirani završetak radova je u srpnju sljedeće godine, a riječ je o zahvatu površine 17 tisuća kvadratnih metara, od šestog kata do prizemlja, koja će se kompletno energetski obnoviti. Također ćemo promijeniti stolariju i staviti novu fasadu, a unutar zgrade se postavlja usklađena klima i ventilacija za sve bolničke prostore, kao i LED rasvjeta. Očekivana ušteda je do 55 posto, konkretnije ćemo znati nakon završetka projekta, a obzirom na povećanje cijena energenata, vidljive uštede očekujemo već nakon izmjene stolarije. Iznimno smo zadovoljni radovima, a najvažnije je da bolnica, unatoč njima, djeluje u punom funkcionalnom opsegu, odnosno da se sva dijagnostika i operacije odvijaju prema planu – rekao je Devčić te zahvalio zaposlenicima koji svojim zalaganjem i dodatnim naporima omogućavaju redovno funkcioniranje svih djelatnosti.

Župan Koren također je istaknuo zadovoljstvo napretkom radova, dodavši kako uvijek ima mjesta za ulaganja u zdravstveni sektor, kao i u obrazovanje, za što su sve županije primarno zadužene.

-Zadovoljni smo dinamikom i kvalitetom radova te vjerujemo da će se i dovršiti u planiranom roku, a ovaj veliki zahvat sigurno će značiti dodatni iskorak u poboljšanju zdravstvenih usluga za naše građane. Isplativost ulaganja u projektima energetskih obnova je velika jer ćemo upravo uštedom energije vratiti uloženo te rasporediti sredstva za druge potrebe bolničkog sustava – napomenuo je Koren.

-Ovaj sustav je neodrživ u postojećem formatu i sigurno je da će doći do određenih problema za neke zdravstvene ustanove na koje se svi moramo pripremiti, što je bio i glavni razlog naših intenzivnih ulaganja u županijski zdravstveni sustav posljednje desetljeće – osvrnuo se Koren.

www.sjever.hr / kckzz.hr
19.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.