Now Reading:
U teškoj nesreći ozlijeđen motociklist: Sve skrivio 29-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 2,09 promila
Full Article 2 minutes read

U teškoj nesreći ozlijeđen motociklist: Sve skrivio 29-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 2,09 promila

Kako su izvijestili iz Policijske uprave koprivničko – križevačke u ponedjeljak oko 18.40 sati na cesti Peteranec-Drnje 29-godišnji vozač koji je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 2,09 promila u smjeru Drnja prouzročio je prometnu nesreću.

Naime, zbog neprilagođene brzine vozilom je udario u traktorski priključak koji je bio priključen za traktor Deutz koprivničke registarske oznake, kojim je u istom smjeru upravljao 48-godišnji vozač, koji je bio pod utjecajem alkohola od 0,49 promila te mu je u Općoj bolnici Koprivnica vađena krv i izuzet urin zbog utvrđivanje točne koncentracije alkohola u organizmu.

Uslijed sudara osobni automobil je odbačen na suprotnu stranu kolnika gdje se i zaustavio. Tom prilikom iz suprotnog smjera je naišao motocikl Vulcan koprivničke registarske oznake kojim je upravljao 63-godišnji vozač, a koji je zbog neprilagođene brzine motociklom i tijelom udario u osobni automobil Renault te sletio van kolnika u odvodni kanal. Nadalje, iz suprotnog smjera je naišao osobni automobil Ford koprivničke registarske oznake kojim je upravljala 50-godišnja vozačica, a koja je također zbog neprilagođene brzine udarila u zaustavljeni osobni automobil Renault.

U prometnoj nesreći ozlijeđen je vozač motocikla. Vozačici osobnog automobila Ford je naplaćena novčana kazna, a vozač Renaulta je smješten u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja. Vozač motocikla i vozačica osobnog automobila nisu bili pod utjecajem alkohola.

Zbog obavljanja očevida od 19.19 do 22 sata državna cesta broj 41 od Peteranca do Drnja bila je zatvorena za sav promet te se promet za sva vozila odvijao obilaznim pravcima Peteranec-Sigetec-Drnje i obrnuto.

www.sjever.hr
18.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.