Now Reading:
POGLEDAJTE RAZLIKE U CIJENAMA: Neki su proizvodi čak i na akciji u Hrvatskoj skuplji nego oni u Njemačkoj
Full Article 2 minutes read

POGLEDAJTE RAZLIKE U CIJENAMA: Neki su proizvodi čak i na akciji u Hrvatskoj skuplji nego oni u Njemačkoj

Prema službenoj statistici, inflacija u Njemačkoj iznosi 10 posto, a u Hrvatskoj rekordnih 12,8 posto, a kako se inflacija odrazila na cijene u trgovinama u Hrvatskoj i Njemačkoj provjerio je N1 usporedivši cijene.

U Njemačkoj je litra mlijeka najmanje 0,99 eura, dok je u Hrvatskoj najniža cijena mlijeka oko 0,90 eura. Što se maslaca tiče, pakiranje od 250 grama u njemačkom marketu može se kupiti po cijeni već od 2,29 eura, dok se u našim trgovinama ta cijena kreće oko 2,59 eura naviše.

Jedna od omiljenih dječjih poslastica, Kinder jaje, u Njemačkoj se može kupiti za 0,85 eura, dok u Hrvatskoj njegova cijena iznosi 1,19 eura.

U Njemačkoj su značajno jeftinija i sredstva za čišćenje. Tako na primjer deterdžent za pranje suđa od 450 mililitara u Njemačkoj košta 1,25 eura, dok isti takav u Hrvatskoj na sniženju košta 1,31 eura.

Kupka za kupanje Palmolive od 650 mililitara u njemačkim marketima košta 1,95 eura, dok ćete u Hrvatskoj za onaj od 500 mililitara trebati izdvojiti gotovo četiri eura, točnije 3,98 eura.

Cijena duplog pakiranja higijenskih uložaka Always i u Hrvatskoj i u Njemačkoj je potpuno ista – košta 3,45 eura.

Ipak, cijene voća i povrća prilično su različite. Tako ćete primjerice, kilogram rajčice u Njemačkoj platiti tri eura, a u Hrvatskoj 2,39. Kilogram kupusa u Njemačkoj košta jedan euro, dok je u Hrvatskoj 1,38. Pakiranje borovnica od 125 grama u Hrvatskoj košta 1,72 eura, a u Njemačkoj ono od 300 grama košta četiri eura.

Slično je i stanje s računalima, bijelom tehnikom i telefonima, koji su ili jeftiniji ili jednake cijene u Njemačkoj, kao i u Hrvatskoj.

www.sjever.hr / n1
18.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.