Now Reading:
Općina Lobor po prvi puta stipendira vrhunske sportaše – načelnica Jembrih: Još jednom dokazujemo koliko ulažemo u sport i izvrsnost!
Full Article 2 minutes read

Općina Lobor po prvi puta stipendira vrhunske sportaše – načelnica Jembrih: Još jednom dokazujemo koliko ulažemo u sport i izvrsnost!

Da Općina Lobor veliku pažnju posvećuje razvoju sporta na svom području potvrđeno je još jednom u ponedjeljak kada je načelnica Ljubica Jembrih raspisala natječaj za dodjelu sportskih stipendija. Naime, Općina će ove školske, odnosno akademske godine po prvi puta stipendirati svoje vrhunske sportaše.

Općina svoje studente i učenike, vrhunske sportaše stipendirat će kroz cijelu školsku, odnosno akademsku godinu, a stipendije se dodjeljuju sportašima koji u pojedinačnom sportu postižu vrhunske rezultate. Općina će dodijeliti dvije sportske stipendije, a na natječaj se mogu javiti učenici i redovni studenti koji imaju prebivalište na području Općine i čije je rezultate vrednovao Hrvatski olimpijski savez.

-Općina Lobor veliku pažnju pridaje sportu, rekreaciji i aktivnostima koje unapređuju kvalitetu života svih naših mještana. Kako bismo dodatno potaknuli razvoj vrhunskog sporta, ove godine po prvi ćemo puta stipendirati naše učenike i studente koji uz puno vremena, truda i napora kojeg ulažu u obrazovanje postižu još i vrhunske sportske rezultate – rekla je Jembrih.

Pohvalivši sve loborske sportaše, načelnica Jembrih naglasila je kako se zaista mogu pohvaliti velikim brojem onih koji se u svojim sportovima posebno ističu i u njima postižu vrhunske rezultate, a ujedno su i odlični učenici, odnosno studenti.

– Jedan od prioriteta općinske vlasti je razvoj sporta i poticanje svih naših stanovnika, posebno mladih na zdravi život i aktivno bavljenje sportom. Zbog toga smo ove godine po prvi puta raspisali natječaj za sportske stipendije kako bismo našim najmlađim stanovnicima olakšali sportski i školski put. Budući da, zbog sve većih troškova života, mnogi roditelji ne mogu plaćati izvannastavne i sportske aktivnosti svojoj djeci, na ovaj način želimo ih potaknuti da se nastave baviti sportom i postizati vrhunske rezultate, no jednako tako, da su i obrazovni rezultati itekako bitni – naglasila je Jembrih.

Osim sportskih stipendija koje će ove godine po prvi puta dodijeliti, Općina puno ulaže i u sportsku infrastrukturu kako bi svim mještanima, neovisno o tome u kojem naselju žive osigurala sadržaje i uvjete za kvalitetno provođenje njihovog slobodnog vremena, pa tako kroz naredne dvije godine u svim mjesnim odborima planira opremiti jedno dječje igralište, kao i igralište za sportske aktivnosti.

www.sjever.hr
18.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.