Now Reading:
Nova sramota! Svećenik odbio pričestiti dječaka jer je autističan – “Ako baci hostiju, to će biti svetogrđe”
Full Article 2 minutes read

Nova sramota! Svećenik odbio pričestiti dječaka jer je autističan – “Ako baci hostiju, to će biti svetogrđe”

Dječaka Antu (10, koji je autističan, svećenik don Anđelko Buljat odbio je pričestiti, tvrdi dječakova majka Ivana Leaković. Majka je Antu htjela uključiti u pripreme za Prvu pričest u župi Benkovac, no Ante tamo iduće godine neće primiti taj sakrament, donosi Dnevnik.hr.

– Umjesto pomoći i razumijevanja, u subotu je autizam dobio još jedan šamar i to od ljudi za koje smatraš da žive vjeru koju propovijedaju na misama koje služe, da imaju sluha i empatije za one najranjivije. Ali nemaju. Župnik je rekao da Antu neće pričestiti, jer “oni” ne shvaćaju smisao pričesti. I da je on već duhovno pričešćen, ma što mu to značilo. Rekao je da ako Ante baci hostiju, to će biti svetogrđe – opisala je majka za Dnevnik.hr.

Don Anđelko Buljat tvrdi da on nije odbio dijete.

– Naravno da ovo dijete nije manje vrijedno od zdrave djece, ali roditelji bi se trebali pomiriti sa situacijom takvom kakva je, a ne optuživati – kazao je i dodao da treba procijeniti tko je kadar i sposoban shvatiti Prvu pričest.

Kaže kako je Antina majka na pitanje hoće li dječak shvatiti taj sakrament i hoće li baciti hostiju iz usta odgovorila: “I ja se toga bojim”. Ona opovrgava te tvrdnje. Naime, ističe kako nije to rekla, niti smatra da bi Ante bacio hostiju.

www.sjever.hr / www.dnevnik.hr

18.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.