Now Reading:
Najavljen velik broj projekata za čakovečki Jug, a poseban naglasak stavljen na sigurnost, djecu i mlade
Full Article 3 minutes read

Najavljen velik broj projekata za čakovečki Jug, a poseban naglasak stavljen na sigurnost, djecu i mlade

Vijeće gradskog kotara Čakovec – jug održalo je svoju 15. sjednicu. Uz glavnu temu prijedloga Programa rada za 2023. godinu te pitanja i prijedloge, sjednici je uz članove, na čelu s predsjednikom Miljenkom Zorkom, prisustvovala i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini kako bi zajednički pripremili i analizirali teme ključne za građanke i građane čakovečkog Juga.

Kako je prijedlog Programa usmjeren na rješavanje stvarnih problema u kotaru, dogovoreno je da se dio programa riješi u skorom periodu, dakako u omjeru koliko će financijske mogućnosti Grada to dozvoliti. Naglasak su stavili na rekonstrukciju Dravske ulice, Ulice Josipa Bedekovića te Ulice Jurja Križanića prema dječjem vrtiću. Raspravljalo se i o potrebnoj rasvjeti u Travničkoj ulici te mogućnostima i načinima da se ista riješi, a pritom se dotaklo i tema drugih lokacija za koje će se izraditi potrebni projekti. Tako će se odraditi i horizontalna signalizacija u Ulici dr. Vinka Žganca, s obzirom da se radi o prometnici uz Dječji vrtić “Žibeki”.

Predstavnici Gradskog kotara – Jug dali su ideju o organiziranju akcije čišćenja i bojanja dječjih igralište te klupa. Gradonačelnica Cividini podržala je inicijativu te obećala podršku Grada, uz davanje informacije kako je Grad prijavio Park Martane, a paralelno s time i dječje igralište u Martanama na natječaj Nacionalnog plana oporavka i otpornosti te da sada kreće e-savjetovanje u koje ih je zamolila da se uključe jer je njihovo mišljenje najvažnije. Uz uvjete za kotar koji ima sve više mladih i djece, najavila je kako je proširenje II. osnovne škole sadržano u izmjenama i dopunama Gradskog urbanističkog plana, a osim proširenja vrtića Maslačak, najavljena je rekonstrukcija te izgradnja drugih vrtića na području Čakovca.

Dotakli su se teme adaptacije poligona za pse koji će biti na raspolaganju svim Čakovčanima, o projektima koji će se za potrebe čakovečkog Juga prijaviti na Strategiju razvoja urbanog područja grada, ali i o proširenju turističke te kulturne ponude na tom području.

Posebno su zahvalili gradonačelnici na brzom rješavanju problema nogostupa kod trgovine, kao i postavljanju tegli kojima se uspio smanjiti prolazak biciklima na relaciji od prostora banke do iste trgovine. Iskoristili su priliku da napomenu da je novi rotor odlično rješenje za sigurnost prometa kako tom dionicom prolazi velik broj djece i vozila, a zahvalili su na sluhu što se omogućilo još jedno novo parkirno mjesto za osobe s invaliditetom na čakovečkom Jugu. Kao dobar potez za budućnost istakli su širenje kotara, uz otvaranje novih ulica i gradilišta, poput Ulice Đorđa Pala. Nova infrastruktura već je privukla velik broj mladih obitelji.

sjever.hr/cakovec.hr
18.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.