Now Reading:
Koprivnička Obrtnička škola nizom događanja obilježava Dane Erasmusa
Full Article 3 minutes read

Koprivnička Obrtnička škola nizom događanja obilježava Dane Erasmusa

Uz obilježavanje šestih Dana Erasmusa u Europi, koprivnička Obrtnička škola već je drugi put u njima sudjelovala nizom događanja koja će se održavati kroz listopad i studeni.

Obrtnička škola u Erasmus+ K1 projektima kontinuirano sudjeluje od 2009. godine, a do danas im je odobreno 14 projekata vrijednosti 540.000 eura u kojima je sudjelovao 221 učenik i 24 nastavnika. Važno je napomenuti da je škola od 2015. godine nositeljica Erasmus+ Povelje za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (prva strukovna škola u Hrvatskoj koja je dobila takvu povelju), kao i Erasmus+ akreditacije, dok je dosadašnja koordinatorica projekata Ljiljana Mraz ove godine imenovana Erasmus+ ambasadoricom (uz još tri takva ambasadora u školama na području županije). Nova školska koordinatorica je Ana Borko, a škola je dosad surađivala s osam partnerskih zemalja (Njemačka, Mađarska, Španjolska, Slovenija, Češka, UK, Švedska, Francuska) i 18 partnerskih ustanova.

Jedan od glavnih ciljeva sudjelovanja u Erasmus+ projektima je usavršavanje u struci za učenike i nastavnike, a osim stručnih kompetencija i vrijednog iskustva, učenici uče kako se snalaziti u međunarodnom okruženju, surađivati s vršnjacima te prezentirati svoja znanja i vještine.

Spomenimo i kako se ove godine slavi 35 godina djelovanja Erasmus+ programa, odnosno 15 godina prisustva u Hrvatskoj, a na retrospektivnu proslavu u Zagrebu, kao predstavnik svih strukovnih škola u Hrvatskoj, bila je pozvana upravo koprivnička Obrtnička škola.

sjever.hr/kckzz.hr 18.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.