Now Reading:
VIDEO Uskoro završava obnova još jedne zagrebačke škole – Tomašević: Radimo sve da se učenici čim prije vrate u obnovljene škole
Full Article 2 minutes read

VIDEO Uskoro završava obnova još jedne zagrebačke škole – Tomašević: Radimo sve da se učenici čim prije vrate u obnovljene škole

Kako je na nedavno održanoj sjednici Gradske skupštine poručio gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević, uz mjeru roditelj odgojitelj, dobar dio rebalansa proračuna – 400 milijuna kuna – ide na ulaganja u obnovu 13 školskih objekata.

– Koliko mi je poznato, država nije završila nijednu cjelovitu obnovu nakon potresa, a Grad Zagreb ih je završio četiri (tri škole i jedan učenički dom) – napisao je gradonačelnik na svom službenom Facebook profilu dodavši kako u obnovu vrijednu 150 milijuna kuna ide i Dom sportova, za koji ne mogu dobiti sredstva iz Fonda solidarnosti te zasad nisu dobili pomoć države.

Objavio je i kako je OŠ Miroslava Krleže prva škola koju je cjelovito obnovljena nakon potresa i otvorena u siječnju.

– Otad smo otvorili još dvije cjelovito obnovljene škole i jedan učenički dom, na OŠ Petra Zrinskog u Krajiškoj traju intenzivni radovi kako bi bila spremna do 31. listopada kada je planiran završetak radova, dok će Glazbena škola Blagoja Berse u Frankopanskoj biti gotova u prosincu. Preostale škole bit će obnovljene i otvorene u 2023. godini. Radimo sve da se učenice i učenici čim prije vrate u obnovljene škole – dosad se u obnovljene zgrade vratilo njih 1.060, a do kraja kalendarske godine vratit će ih se ukupno 1.672 – stoji u objavi gradonačelnika Tomaševića.

www.sjever.hr / Facebook Tomislav Tomašević
17.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.