Now Reading:
USKORO PLESNI SPEKTAKL U DVORANI U GRABERJU Trofej grada Varaždina 2022. s više od 500 sudionika
Full Article 3 minutes read

USKORO PLESNI SPEKTAKL U DVORANI U GRABERJU Trofej grada Varaždina 2022. s više od 500 sudionika

U subotu, 22. listopada 2022. godine u Sportskoj dvorani Graberje u Varaždinu održat će se tradicionalni spektakularan Trofej grada Varaždina 2022 (OPEN i bodovni turnir u standardnim i latinsko-američkim plesovima) u organizaciji Sportskog plesnog kluba Valcer te suorganizaciji Plesnog kluba Takt i Hrvatskog sportskog plesnog saveza.

Pokrovitelj natjecanja je Grad Varaždin uz potporu Zajednice sportskih udruga grada Varaždina te Turističke zajednice grada Varaždina.

Trofej grada Varaždina okupit će preko 500 sudionika u različitim disciplinama sportskog dijela natjecanja te u večernjem dijelu show programa. Natjecanja će započeti već u ranijim prijepodnevnim satima u disciplinama u kojima će snage odmjeriti pojedinci, grupe i formacije dok su natjecanja plesnih parova na rasporedu u poslijepodnevnim satima. Natjecatelji će se varaždinskoj publici predstaviti u dvije discipline sportskog plesa, disciplini latinskoameričkih plesova (samba, cha-cha, rumba, pasodoble i jive) i disciplini standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep). Večernji dio u kojem će sudjelovati najbolji natjecatelji započet će svečanim otvorenjem te defileom svih sudionika.

Natjecanja u obje discipline sportskog plesa bit će izrazito interesantna i zanimljiva, a Trofej grada Varaždina okupit će sudionike sve dobi od najmlađih plesača u kategoriji mlađih osnovaca (mlađi od 9 godina) pa sve do najstarijih sudionika u kategoriji veterani III (stariji od 55 godina).
Kvalifikacijska natjecanja odvijat će se tijekom cijelog dana (subota 22. 10. 2022. godine), a u večernjem dijelu od 19 sati ujedno i najatraktivnijem dijelu programa vidjet ćemo:

1. Ceremoniju svečanog otvorenja (defile svih parova) + pozdravni govori
2. Završna natjecanja najviših kvalitativnih razreda u disciplinama standardnih i latinskoameričkih plesova za kategorije mlađe mladeži, mladeži, starije mladeži, odraslih i veterana
3. Show program plesača Sportskog plesnog kluba Valcer i Plesnog kluba Takt

Sportski plesni klub Valcer i Plesni klub Takt iz Varaždina, uz pomoć Hrvatskog sportskog plesnog saveza i glavnog pokrovitelja ove manifestacije Grada Varaždina, svake godine nastoje održati vrhunsku organizaciju ovog atraktivnog događaja za sve ljubitelje plesa.
Ove godine Trofej Grada Varaždina bit će najbrojniji po broju natjecatelja do svih godina do sada, što je samo dokaz da je puno truda i rada uložena da i ove godine bude među najuspješnijim gospodarsko-turističkim manifestacijama u Gradu Varaždinu.

Varaždinski natjecatelji u sportskom plesu postigli su tijekom ove godine brojne, važne i zapažene rezultate na državnim prvenstvima predstavljajući dostojno na taj način Grad i Županiju iz koje dolaze pa vjerujemo da će nas odlično predstaviti i na Trofeju grada Varaždina na kojem se naši klubovi nalaze u ulozi domaćina.

Dolazak mnogih vrhunskih plesača iz različitih krajeva Hrvatske, ali i susjednih zemalja kao što su Slovenija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Ukrajina, Srbija, kao i pored domaćih sportskih sudaca i sportskih sudaca iz Srbije Slovenije, San Marina, garantira plesni spektakl te predstavlja odličnu pozivnicu za varaždinsku publiku da se uvjeri u njihove plesne vještine. Cijena ulaznice za publiku iznosi 50,00 kuna uz napomenu da djeca do 6 godina starosti ne plaćaju ulaznicu.

sjever.hr
17.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.