Now Reading:
Tradicija je nastavljena: nezaobilazna jesenska manifestacija, Kestenijada u Jesenju i ove godine okupila velik broj mještana i udruga
Full Article 2 minutes read

Tradicija je nastavljena: nezaobilazna jesenska manifestacija, Kestenijada u Jesenju i ove godine okupila velik broj mještana i udruga

Da je Kestenijada jedna od omiljenih manifestacija Općine Jesenje dokazuje mnoštvo mještana i udruga koji se svake godine u velikom broju okupljaju na ovom tradicionalnom jesenskom događanju. Dobre zabave, mnoštva mještana i velikog broja aktivnih jesejanskih udruga koje se rado uključuju u organizaciju svake općinske manifestacije tako nije nedostajalo ni ove nedjelje.

Budući da je Jesenje kraj nadaleko poznat po kestenima, Kestenijada je postala zaista nezaobilazan dio na kalendaru tamošnjih događanja, a Općina ju, prema riječima načelnika Darija Cvrtile iz godine u godinu nastoji dodatno unaprijediti.

Pohvalivši odličnu suradnju s jesejanskim udrugama koje su i ove godine sudjelovale u organizaciji Kestenijade, načelnik Cvrtila poručio je kako ju ove godine održavaju nešto ranije nego inače. Naime, s obzirom da su i kesteni ove godine uranili, Općina je odlučila iskoristiti još nekoliko lijepih listopadskih dana kako bi organizirala ovu manifestaciju na otvorenom.

-I ove godine uključile su se više-manje sve udruge koje djeluju na području Općine Jesenje. Nositelj ovogodišnje manifestacije, kao i svake godine je Športsko kuburaško društvo Kubure Jesenja, a tu su i ostale, vrlo aktivne udruge – Udruga privatnih šumovlasnika Jela – Jesenje, Udruga aktivista Brdo – Jesenje, Pčelarska udruga Dar prirode – Jesenje, Udruga vinogradara, podrumara i prijatelja dobrog vina Sv. Martin Jesenje koja sudjeluje na svakoj manifestaciji, naše Lovačko društvo Kuna – Gornje Jesenje, AKUD Žensko kazalište Gornje Jesenje, kao i Udruga umirovljenikaJesenje – rekao je Cvrtila.

Potvrda je to da se Općina Jesenje zaista može pohvaliti velikim brojem aktivnih udruga koje se uključuju u organizaciju svakog događanja, a načelnik Cvrtila poručuje kako se nada da će se ovako dobra suradnja nastaviti i dalje.

-Do kraja godine, od događaja na otvorenom, očekuje nas još i advent kojeg također ove udruge rado organiziraju gdje je odaziv uvijek dobar zbog čega očekujemo da ćemo ga i ove godine uspješno realizirati – zaključio je Cvrtila.

www.sjever.hr
17.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.