Now Reading:
SRETNO Preloški srednjoškolci sudjeluju na najprestižnijem europskom turističko-ugostiteljskom natjecanju
Full Article 2 minutes read

SRETNO Preloški srednjoškolci sudjeluju na najprestižnijem europskom turističko-ugostiteljskom natjecanju

U talijanskom gradu Senigalliji u ponedjeljak je započela 35. konferencija i natjecanje AEHT, najjače i najprestižnije europsko natjecanje turističko-ugostiteljskih škola na kojem sudjeluju predstavnici iz cijele Europe.

Natjecanje traje cijeli tjedan, a najbolji učenici iz najboljih europskih turističko-ugostiteljskih škola natjecat će se u 11 različitih disciplina: Pastry, Barista, Restaurant Service, Wine Service, Coctail, Culinary Art, Decathlon, Front Office, Hospitality Management, Tourist Destination i Strategic Thinking.

Svoje predstavnike na ovom top natjecanju ima i Srednja škola Prelog. Učenici će svoje vještine prikazati u tri discipline: u disciplini Front Office natjecat će se Ema Kos iz 4. razreda turističko – hotelijerskih komercijalista pod mentorstvom prof. Marine Branilović, u kuhanju u timu pred publikom natjecat će se Karlo Gracin Šardi iz 3. razreda kuhara pod mentorstvom nastavnice kuharstva Anice Naranđe, dok će se u pripremanju koktela natjecati Ivana Hansderfner, iz 4. razreda turističko – hotelijerskih komercijalista pod mentorstvom nastavnika Zorana Tomašića.

-Pripreme za odlazak u Italiju u sva tri tima bile su složene i zahtjevne, no svi su uistinu s entuzijastom prionuli na posao pa u dobre nastupe ne sumnjamo. Kako iz organizacijskih razloga sva tri mentora ne mogu s njima na put, pratit će ih mentorica Anica Naranđa te koordinatorica projekta Receza u Srednjoj školi Prelog Sanja Kovačić. Sretno ekipa! – poručuju iz Grada Preloga.

www.sjever.hr / prelog.hr
17.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.