Now Reading:
Sportski vikend u Međimurju – Održan 16. nogometni turnir “Special Power League” za djecu i odrasle s teškoćama u razvoju
Full Article 2 minutes read

Sportski vikend u Međimurju – Održan 16. nogometni turnir “Special Power League” za djecu i odrasle s teškoćama u razvoju

Na stadionu NK Sloga Čakovec održan je 16. po redu nogometni turnir “Special Power League”, jedinstven projekt kojem je temeljni cilj socijalna integracija djece s teškoćama u razvoju.

Udruga za autizam Pogled već 4 godine sudjeluje na nogometnim turnirima za djecu i odrasle s teškoćama “Special Power League”, a koji je pokrenut sa željom motiviranja djece i odraslih s teškoćama u razvoju da se putem sportskih aktivnosti aktivno integriraju u društvo. Također, cilj je omogućiti djeci i odraslima s teškoćama u razvoju da ravnopravno nastupe i zaigraju za svoj omiljeni nogometni ili rukometni klub, koji ih na ovaj način podržava dajući im šansu da treniraju i nastupaju u natjecateljskim utakmicama.

Osim domaćina, NK Sloga – Pogled Čakovec, sudionici 16. SPL turnira u Čakovcu bile su ekipe GNK Dinamo – Udruga za sindrom Down, Zagreb, HNK Rijeka – Rijeka 21, NK Osijek – Centar za odgoj i obrazovanje “Ivan Štark”, NK Slaven Belupo – Sportska udruga Veliko Srca i NK Istra 1961 – Škola za odgoj i obrazovanje Pula.

Potporu turniru dali su međimurski župan Matija Posavec i gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini, koji su pohvalili svrhu i ideju projekta kao i druženje i aktivno bavljenje sportom djece i odraslih s teškoćama u razvoju kako bi se i oni mogli integrirati u društvo.

www.sjever.hr
17.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.